På andra sidan: Falu BS

Laget på allas läppar inför säsongen. Storfavoriten som tippades att vinna serien i överlägsen stil på upptaktsträffen av alla föreningar utom två. Laget som snabbt skulle återta sin Elitseriestatus efter degraderingen under fjolårssäsongen. Laget som gjort flera uppseendeväckande och profilstarka värvningar. De allra flesta trodde på ett Falun i topp från start till mål. Men så har det inte riktigt blivit men den sovande björnen har sakta börjat att vakna ur sitt ide.

Falun är precis som Örebro ett riktigt klassiskt bandyfäste i Sverige. Inför den här säsongen signade man upp Frillesås succétränare Joakim Björkman och man värvade hem Patrik Hedberg, landslagsmässig målvakt vid den tidpunkten, från Hammarby, samt Mikael Olsson, väletablerad Elitseriestjärna med två SM Guld för Västerås men bördig från Rättvik. Att som förening i den näst högsta serien lyckas med två så etablerade spelarvärvningar, vi pratar ändå om tongivande spelare från Hammarby och Västerås, höjer så klart förväntningarna såväl internt som externt.

Och det började också riktigt bra med överlägsen seger i Allsvenska Supercupen. Där och då var allt sig likt och de flesta trodde nog att Falun relativt enkelt skulle segla med i toppen av BandyAllsvenskan för att någon gång stänga butiken vad gäller förstaplatsen. Men riktigt så har det inte blivit som ni alla vet vid det här laget. Ett stjärnspäckat Falun har hackat betänkligt i sitt spel och gått på en del smällar rent resultatmässigt. Kanske tog man för lätt på uppgiften i början av serien och inte gjorde jobbet som krävdes? Om så var fallet låter vi vara osagt men med den spelartruppen skall man givetvis inte ligga på nedre halvan när ett antal omgångar har spelats.

Men en säsong tar ju inte slut efter en tredjedel av serien eller när halva är spelad, och Falun har sakta men säkert vaknat till liv och det rejält. Man har börjat att smyga med bakom den absoluta toppen och är nu efter tretton spelade omgångar bara en poäng bakom Örebro och tre poäng från serieledning. Där man är nu eller ännu högre hade vi givetvis trott att Falun skulle legat hela tiden men BandyAllsvenskan gör ingen tränare klok och alla slår alla. Är man inte där till 100% så är det stor risk att man straffas och det har Falun, straffats, och det obönhörligt mot framför allt Boltic och Katrineholm.


Jag likt alla andra måste ta ett kliv fram om man ser på tidigare insatser. Det är viktigt att vi är sammansvetsade och förstår att vi måste greja det här tillsammans. När vi drar åt samma håll och jobbar ihop har en vi väldigt bra defensiv. Är vi trygga i den kommer även chanserna framåt att komma.

Michael Pettersson när det blåste som mest kring Falun i slutet på november

Nu när laget har repat mod kanske det blir så som alla förutspådde ändå till slut, det återstår att se, men dalmasarna har börjat hitta spelet och gör mer och mer saker rätt ute på isen. Framför allt tycker vi att vi ser ett mer enhetligt lag som jobbar tillsammans. Det har varit lite för mycket en och en under de första 8-9 omgångarna innan man vaknade till liv. Det verkar ha varit nyttigt för Falun att ha ställts på svåra prov under första tredjedelen, för nu är man i riktigt bra form, frågan är hur långt det räcker för föreningen med det solklara målet i siktet; Elitserien.


Falu BS har den på pappret kanske starkaste truppen med redan nämnda Hedberg och Olsson, Michael Pettersson, Joakim Bergman, Lukas Mårdberg och David Forssell för att nämna några. Det blir en väldigt häftig match för Örebro och ett klassikermöte som borde locka även den kräsnaste av publik till Behrn Arena.

Det är två i grunden defensivt starka lag som möts, våra tankar inför själva matchen läser du mer om sent under lördagskvällen/söndag morgon här på hemsidan.


Falu BS hemsida

Falu BS på Facebook

Falu BS på Instagram


Bildkälla: Falu BS hemsida