På andra sidan: Akilles Bandy

Imorgon söndag spelas säsongens första match när Akilles Bandy från finska Borgå beläget dryga sex mil öster om Helsingfors, gästar Behrn Arena. Akilles är ett väletablerat topplag i finska högstaligan och när man förra säsongen förlorade bronsmatchen i slutspelet mot

Kampparit så var det första gången sedan 2015 som klubben stod utan medalj. Laget är på ett miniläger i Västerås och Örebro och spelade under fredagskvällen mot division 1 laget Västerås Bandy, en match Akilles vann med 8 - 3.
Akilles är regerande cupmästare i Finland efter att ha besegrat Veiterä i finalen.

Lagets kanske största profil är Sverigebekantingen Rasmus Kenttunen som vände hem till

moderklubben inför förra säsongen efter fem år i Sverige, fyra i SAIK:s organisation och ett i Motalas. Kenttunen var ockå enda spelaren från Akilles i bruttotruppen till VM i Vänersborg i vintras.


Tyvärr får vi inte se Akillesprofilen Sami Laakkonen i Behrn Arena. Han meddelade tidigare i somras att han vid 45 års ålder lägger skridskorna på hyllan. Akilles är Samis moderklubb och ni som följt finsk och svensk bandy minns säkert när han sköt guldet till Finland i Sverige 2004.
Återstår att se om Akilles har med sig några supportrar. Laget är vida känt för sitt starka

supporterstöd hemma i Finland. Oavsett så välkomnar vi Akilles Bandy till Sverige, Örebro och Behrn Arena för en förhoppningsvis spännande och välspelad träningsmatch på söndag.


Bilder lånade från Akilles Bandy och fotografen Niklas Montonen.