Oavgjort på regnigt Tingvalla

Örebro tog en poäng i den på förhand tuffa bortamatchen mot Boltic på ett regntungt Tingvalla. Matchen slutade 4 - 4 efter 2 - 2 i halvtid. Isens stora gigant var Örebros vikarierande libero Simon Hagström som svarade för en urstark insats i Örebroförsvaret. 

I en match där hemmalaget var det lite mer spelförande över 90 minuter men där Örebro låg rätt i sitt styrspel bakåt, skapades inte särskilt många målchanser värda namnet. Örebro gör en bra bortamatch där vi framför allt vill lyfta fram moralen, särskilt i de lägen när det går emot som mest i andra, straffmissen vid 3-3 och vid underläge 3-4.

Boltic på Tingvalla är en mycket svår bortamatch och vädret bidrog idag inte till att göra den lättare. Sett till hela matchen är en delad poäng rättvist och för Örebros del kan den visa sig vara oerhört viktig då man fick en riktigt bra start på säsongens bortaspel, något som man som Örebroare inte var bortskämd med förra säsongen. Senaste vinsten på bortais kom 2 februari 2018.

Det blir något helt annat, och många av våra killar är inte vana vid regn, snö och dålig is. Förra vintern hade vi inte klarat ut det här och fått med oss poäng, men nu visar killarna att de är villiga att kriga när förutsättningarna är som idag.

Tränare Henrik Löfvendal om dagens väder i Karlstad.

Är du uppväxt med att spela utomhus så finns det med, men är du inte det så är det svårare. Det gäller att hantera det långa spelet, och att inte krångla till det med boll. I dag tycker jag att vi gjorde det på ett bättre sätt än i fjol.

Löfvendal om det här med att spela ute kontra inne.

Filip Bergman, två mål idag.


Boltic inledde målskyttet i matchen när Jonas Wennström fick stå relativt ostörd inne i straffområdet och placera in 1-0. Örebro bjöd på ett par fina anfall därefter varav ett resulterade i straffslag. Filip Bergman kvitterade hur säkert som helst till 1-1. I en ganska tillknäppt första halvlek gjorde sedan Johan Hesselbom 2-1 efter en tilltrasslad situation framför Joakim Westberg. Örebro kvitterade dryga åtta minuter senare på hörnslag där Filip Bergman återigen höll sig framme med ett tungt skott.

Den andra halvleken inleddes bäst av Örebro och det var också ÖSK som tog ledningen på en fin kontring där Sebastian Brandt hittade fram till Hugo Sundberg framför mål och han stötte in 3-2 till Örebro i öppet mål. Hemmalaget såg ut att ge Örebro ännu en smärtsam bortaförlust när man i 84:e matchminuten tog vara på ett felpass, slog ett lyft in framför mål som till slut landade hos Jonas Wennerström som på något sätt fick in bollen vid stolproten med ett skott som knapp höll styrfart.

Simon Hagström, stabil insats som libero idag.

Här visade dock Örebro upp en makalöst fin moral. Utan att stressa upp sig men med några taktiska justeringar började jakten på en kvittering. Och det hårda och metodiska slitet gav resultat när Sebastian Brandt kvitterade i matchens 90:e minut. Boltic fick matchens sista möjlighet på hörna men där försvarade sig återigen Örebro förtjänstfullt.

Jag tycker att de unga killarna kliver fram i dag och visar rätt mentalitet. Hugo gör ett mål och ordnar en straff, Viktor Mardakin gör ett jättefint jobb och krigar verkligen.

Löfvendal om lagets unga spelare.


Vi tackar också våra supportrar som stöttar oss i vått och torrt och sprider en härlig och positiv inramning på våra matcher. Det är kärleken till klubben och sporten när den är som allra vackrast! 

Vinst mot Nässjö, torsk mot KVBS och oavgjort i kaosväder borta mot Boltic med flera ordinarie spelare borta, det är en seriestart man absolut kan leva med. KVBS matchen var inte bra, samtidigt verkar de vilja aspirera på titeln årets Åby/Tjureda. Kolla in tabellen närmare på länken nedan, ingen, absolut ingen, hade tippat KVBS etta efter tre spelade matcher. Och alla tar poäng av alla. BandyAllsvenskan är rock 'n' roll, trevlig lördagskväll på er ute i stugorna!


Matchfakta

Tabellen