Oavgjort i tuff bortamatch

Uppdaterad: 7 jan 2020

Vilken dramatik vi bjöds på i Stinsen Arena denna lördagseftermiddag. Örebro såg ut att gå mot en stark bortaseger men två sena hemmamål på returer gjorde att matchen slutade 3 - 3. Ett rättvist resultat sett till helheten även ifall det så klart känns som en förlust för många just nu. För Nässjös del känns det nog precis tvärtom, som en vunnen poäng. Vi konstaterar också att båda lagen behöver träna på hörnslag.

Matchen var ett stort steg i rätt riktning rent spelmässigt jämfört med matcherna mot TB Västerås. I synnerhet första halvleks sista 30 är riktigt bra. Det tror vi var oerhört viktigt för laget att man på något sätt hittade tillbaka lite efter att spelet gått i stå en tid. Man var påkopplade från start och skapade en hel del heta målchanser. Nässjö missade visserligen öppet mål vid ett tillfälle men annars var det Örebro som var hetast.. Tyvärr fick man inte in bollen och i halvtid hade man en 2 - 1 ledning. Att halvtidssiffrorna inte var större kan Nässjö tacka målvakten Jesper Cimen för.


Om Örebro hade första rent spelmässigt så var det Nässjö som var lite mer spelförande i andra. Örebro fuskade lite i arbetet och det utnyttjade hemmalaget, framför allt genom sin fina skridskoåkning. Hemmalaget skapade en hel del heta chanser första 10 men Joakim Westberg svarade för flertalet högoktaniga räddningar i ett utsatt läge. Istället som en blixt från klar himmel drog Victor Janérs igång en soloåkning i djupled, sköt ett bra skott som Cimen släppte retur på och den var Janérs först på och bollen satte han säkert i mål. 3 - 1 för Örebro och lite andrum.


Nej, i andra tappade Örebro initiativet något, en kombination av slarv och bra spel från Nässjö som hade gjort vissa taktiska justeringar. Det såg ändå länge ut som att Örebro skulle lyckas hålla undan och man saknade heller inte lägen för att göra 4 - 1, men ineffektiviteten var för stor den här lördagen. Istället kunde hemmalaget reducera i 85:e på en ribbretur efter att Jocke styrt upp bollen i ribban. Hemmalaget kvitterade också i 91:a, även det på en tilltrasslad situation framför mål där det sköts både två och tre skott innan bollen letade sig in. Här var inte Örebro med på noterna, tyvärr. Något att dra lärdom av till kommande matcher, fler andrabollar måste vinnas!

Sammanfattningsvis ett rättvist resultat men säkerligen är känslan för många att det var en vunnen poäng för Nässjö och en förlorad för Örebro. Det finns ändå mycket positivt att ta med från den här svåra bortamatchen. Först och främst fortsätter man att ta poäng på bortaplan där man nu har bättre snitt än hemma, vem hade trott det på förhand?! Ett styrkebesked. Sen finns det väldigt mycket bra moment från framför allt första halvlek att ta med in i kommande matcher. Man får heller inte glömma att två pådrivare i Robin Folkesson och Simon Hagström saknades. I deras frånvaro slet övriga förtjänstfullt. Vi är stolta och imponerade över Örebros krigarinsats trots det snöpliga slutet.

Från redaktionen plussar vi lite extra för de båda målvakterna, Jesper Cimen i Nässjö och Joakim Westberg i Örebro. Vilken säsong Jocke haft så här långt. Matchens behållning var annars Alex Adeheimers 2 - 0 mål, vilket skott! Se highlights i separat nyhet för att se det målet och övriga fullträffar. Och vilken serie vi har. Den kommer att tätna ännu mer efter måndagens resterande matcher i omgång 13, såväl i toppen som i botten och Örebro är fortsatt med i striden om platserna 1 - 3.


Vi kom ner hit och var mycket bättre än Nässjö i första halvlek. Vi fick till vårt spel, det som tjärvat under de senaste två. Vi är riktigt bra och skulle kanske haft mer utdelning i första. Nässjö hade något jätteläge som dom missade, men målet de gjorde var ändå något konstigt skott som gick in. Vi hade bra lägen som vi inte fick in, kanske slarvar med sista passen eller väljer fel saker. Vi borde kanske varit i ledning med 4–1 i paus. – Samtidigt så hade dom något läge innan det också, så vi kanske får ta att det blir 3–3 ändå. Vi gjorde en jättematch, och alla kämpade som fan. Nässjö är bra här hemma, och de fick till mer spel och kunde trycka på mer i andra halvlek.

Henrik Löfvendal summerar


Vi höll i bollen för länge och passningarna kom inte på första-gubben. Icke bollförarna timear ju sina åkningar efter bollhållaren och när bollen inte kommer blir det inget flyt i spelet och vi blir lättlästa. Det blir stor skillnad i andra halvlek och jag tycker vi spelar mycket bättre där vi ändrar på de punkter som jag tidigare beskrev att vi gjorde mindre bra. Bollen gör nu jobbet och vi spelar mer det där snabba spelet som vi vill göra och då blir vi mer svårlästa.

Nässjös Jesper Cimen summerar


Källor: Nerikes Allehanda, Nässjö IF hemsida, Bandypuls, Elitrapport