Mycket viktig seger i Ljusdal

Vi fick uppleva en match idag som det kommer att pratas om i ÖSK kretsar i decennier framöver. En helt galen match mot Ljusdal borta i Hälsingland slutade till slut med en 9 - 8 seger för Örebro. Vilket hjärta laget visade i andra halvlek när man vände 4 - 7 till 9 - 7 från minut 72 och framåt. Och det var minst sagt välförtjänt. Örebros offensiv var briljant och man skapade massor med heta målchanser matchen igenom och förde också det mesta av spelet på IP i Ljusdal.

Och just offensiven har varit en fröjd för ögat denna helg även ifall några givna mål missats. Skapar man så här mycket chanser över två matcher på bortaplan, då kan man inte vara annat än nöjd med den delen i spelet. Och idag kändes det redan vid frukosten att revanschlusten var stor och att man var taggade till tusen för att ta två poäng mot Ljusdal. Sagt och gjort. Efter en gastkramande rysare i andra halvlek var saken klar. 

En insats av det större slaget när det kommer till hjärta och karaktär när det blåste emot som mest i andra halvlek. Ljusdal vände 1 - 2 till 4 - 2 i första halvlek. Då tog Örebro TO. Efter det tycker vi att Örebro för det mesta av spelet resterande tid. Enda undantaget är väl en period i andra när Ljusdal på nytt vände underläge till en vad de säkert trodde, betryggande 7 - 4 ledning. Men det här var ÖSK:s eftermiddag. Man hade bestämt sig.

Och vilken vändning vi fick se och vad rättvis den var. Sen släpper man in lite onödiga mål idag också, men det är en annan historia och något man får jobba med på detaljnivå framöver. Det viktiga var de två poängen som gjorde att Örebro är tillbaka på tredjeplatsen, en poäng bakom LAIK. Om hemmalaget Ljusdal kan vi konstatera att de är extremt effektiva när heta målchanser ges. De är riktigt bra i omställningsspelet och på att straffa motståndet. Örebro kunde ändå täta tillräckligt i andra för att vinna matchen slut efter direkt magiska sista 20.

I hemmalaget går det inte att undvika Att nämna 47 årige Mikhail Sveshnikov. En gång utsedd till världens bästa bandyspelare, en utmärkelse han har fått ett flertal gånger, och idag gjorde han respektabla 3 + 3 med smart spel. Hatten av. Annars var Jonas Svensson i Ljusdalmålet bäst. Han höll nere siffrorna trots nio insläppta mål.

I Örebro skall alla ha en stor eloge för en enormt stor karaktär och ett fantastiskt gulsvart hjärta när det behövdes som mest. Vi vill också passa på att nämna junioren Elias Sandholm. Han spelar inte en minut på hela helgen men klagar inte för det utan pushar alla andra på ett berömvärt sätt och var redo att kliva in om något skulle ha hänt. Nyttigt och lärorikt av den unge Elias, en fantastisk lagspelare.


Avslutningsvis, ett stort TACK för ett fantastiskt stöd under hela helgen. Vi ses i Katrineholm 1/2 för derbyfight, tillika toppmatch!

Matchfakta

Adis om matchen

Ljusdals Isak Foldberg om matchen