Motståndarkollen: UNIK

Uppsala-Näs IK, i folkmun UNIK, besöker Örebro på lördag för match i BandyAllsvenskan, tillika den efterlängtade hemmapremiären för våra gulsvarta krigare. I den här artikeln synar vi lördagens motstånd i sömmarna. Det har varit en ganska stor omsättning på spelare under årets silly season, nedan listar vi nyförvärv och förluster för Uppsalalaget:

Nyförvärv: August Elebring, Simon Karlsson, Edward Sigfridsson, Mårten Poussete, Hannes Kanbjer, alla från Sirius, Max Engqvist, IFK Uppsala, Jonathan Kylberg, Sirius P19


Förluster: Andreas Wängelin, David Näsström, Lukas Tallberg, alla till Uppsala BOIS, Tim Zenoud Johansson, Ready Bandy Norge, Markus Rydmark, Helenelund, Erik Svärd, oklart


UNIK har gjort läxan från föregående säsong när man klarade sig kvar i BandyAllsvenskan via kvalspel. Man har sett till att få in såväl kvalitet som rutin från grannklubben Sirius. Något som framför allt återspeglat sig i den markanta kvalitetshöjningen på lagets defensiva spel. Något vi inte minst såg i Supercupens finalspel. På det har alla yngre spelare blivit ett år äldre, en inte helt obetydlig sak inom idrott.

Tobias Engstrand, pålitlig målskytt i UNIK


UNIK har också en av förra säsongens bästa spelare i Allsvenskan i laget, anfallaren Tobias Engstrand. Att man kryddat det med Simon Karlsson gör så klart lagets offensiv starkare, men vi vill ändå trycka på det defensiva spelet, det är A och O i bandy och här har Uppsalalaget verkligen höjt sig som vi nyss nämnde ovan.


Av det vi sett hittills i våra efterforskningar så känns det som att det kan bli den tuffaste men också roligaste matchen hittills på lördag. Vi tycker att UNIK sett bättre ut än såväl Ljusdal som Västanfors som Örebro besegrade förra helgen. Ett UNIK som den här veckan varit tillbaka i träning igen efter en och en halv veckas ofrivillig vila p.g.a. smitta i laget. Något som fått till följd att det här är Uppsalalagets premiärmatch i årets BandyAllsvenska. Matcherna mot Nässjö och Jönköping fick man ju flytta fram förra helgen.

Vi välkomnar UNIK till Örebro och ser fram emot en spännande och välspelad bandymatch mellan två defensivt skickliga lag.