Motståndarkollen: TB Västerås

Västerås andralag sett till serietillhörighet är bättre rustat den här säsongen än förra. Visst tog dom skalper redan föregående säsong men i år känns det som att dom har materialet att på allvar utmana i toppen. Skridskostarka och fysiska har dom vållat stora problem för många lag hittills i Bandyallsvenskan.

Thomas Engströms lagbygge handlar mycket om fart, fart och återigen mera fart. TB kör och dom gör det bra. Tongivande i speluppbyggnaden är viktiga duon Johan Söderström och Martin Flodström. Utöver redan nämnda duo är Edvin Porswald oerhört viktig för Västeråsarna. Han står för en hel del offensivt och sitter inne på ett fint skott. Så gör även Anton Sjödahl som är viktig på de fasta situationerna.

Man har också fått in målvakten Max Bergström från Hammarby, det tillför viktig elitserierutin och försvarsspelet har sett bättre ut nu än förra säsongen. Det ser ut som att "Pinno" fått ihop ett fint lagbygge denna säsong och man har spelat en bandy som kännetecknats av tyngd i skridskoåkningen, det är A och O för TB, att kunna driva på framåt. Det är inte så mycket ordnat spel men desto högre tempo i djupled, något många lag haft svårt med.


TB är ganska lika Rättvik i sitt spel, så ni förstår att det är en häftig och tuff uppgift som väntar Örebro på lördag i Behrn Arena.


TB:s fem senaste matcher


Nässjö 5 - 0

Jönköping 7 - 1

Rättvik 3 - 4

Falun 5 - 5

Katrineholm 3 - 4


Poängbästa spelare är Edvin Porswald med 17 poäng.


Bilder lånade av TB Västerås Facebooksida.