Motståndarkollen: Ljusdals BK

Den andra matchen på bortaturnén spelas mot ett annat klassikerlag inom svensk bandy, Ljusdals BK. Och det är ett något föryngrat Ljusdal som bjuder upp till dans på Idrottsparken söndag eftermiddag. Efter förra säsongens succé för Jonas Pettersson och Marcus Wikman, fick dessa, Ljusdals två bästa spelare, chansen att spela Elitseriebandy med Broberg, en chans de givetvis tog. Två extremt tunga spelartapp som det krävs sin man för att hantera.

Och hanterat det väl, det har Ljusdal synnerligen gjort, de tveksamma till trots. Att det skulle gått så här bra som det nu faktiskt gjort var det få som trodde. Men man har blivit mer av ett lag där fler bidrar samtidigt som man har fått in Casper Ekström från Falun. Nämnde Ekström har ersatt Pettersson med den äran längst fram och där bakom har talangerna Noa Djäkner, Elias Swartswe och Marcus Öhman utvecklats enormt och gjort det fantastiskt bra.


Ljusdal har också ett av landets bättre P19 lag där de nyss nämnda spelarna även har viktiga roller. Samtliga tre figurerar i P19 landslagets trupp inför VM i Finland om dryga veckan. I Ljusdals organisation finns också talangfulle Örebromålvakten Sebastian Lundgren.

Vi höll på att glömma honom, grand old man, Mikhail Sveshnikov. 46 år ung leder han assistligan i serien och är femma i den totala poängligan, imponerande så klart. En gång i tiden en av världens absolut bästa bandyspelare, nu håller han trots åldern hög allsvensk klass med en passningsklubba av rang.

Bildkälla: Sjöberg Bildbyrå


Ljusdal är ett skridskostarkt lag med fina passningsklubbor, deras främsta styrka ligger i det offensiva spelet där man har varit riktigt vassa så här långt. Ett inför matchen reportage publiceras på hemsidan under söndag förmiddag.