Match i högt tempo väntar

Lördagen har gått över i söndag och första advent. Men julskyltningen får ursäkta, här är det bandy för hela slanten som gäller när Örebro gästar Kalix Bandy på Fomab Arena under söndagseftermiddagen. Örebro skall försöka att ta med sig de bra bitarna från lördagsmatchen och förädla dessa ytterligare mot Kalix i en match som förväntas spelas i ett betydligt högre tempo än lördagens.

Kalix är ett lag som åker mycket skridskor. Och man är relativt bra på det. Man skjuter också mycket och gärna. Det kanske inte alltid är ett så ordnat spel enligt skolboken men man är bra på att när man har bollen föra den framåt i ett högt tempo med raka åkningar i djupled, kort och gott: man kör och man gör det rejält om man får chansen.


Lagets store stjärna och lagkapten, Johan Sundquist, som i stort sett alla Elitserielag ville kontraktera inför säsongen, stod över lördagens tuffa och jämna segermatch mot TB Västerås p.g.a. misstänkt hjärnskakning tidigare i veckan. Frågan är om han är med eller inte mot Örebro? Oavsett så är Kalix ett lag med han och ett helt annat utan. Han är härföraren och en oerhört skicklig forward. Å andra sidan har Kalix ett mer ordnat "lagspel" där fler bidrar när han inte är med på isen. Man får särskilt se upp med ytterhalven Khrapenkov.

Johan Sundquist, vass forward i Kalix


Örebro måste vara redo från start på att det kommer att bli ett mycket högre tempo än i lördagens match. Men det kommer också att finnas helt andra ytor ute på isen att skapa någonting på. Kalix är inte i närheten av Tellus när det kommer till försvarsspel, så lägen kommer att ges, nu gäller det att ha lite flyt och medstuds bara och dra dit de fina lägen man spelar sig till genom en fartfylld och sevärd, modern bandy.


Om Örebro kan vara lika disciplinerade i defensiven som mot Tellus finns goda möjligheter till två poäng på Fomab Arena. Men det gäller som sagt att vara redo på att hemmalaget kommer att ta bollen och köra, kanske inte så ordnat men med massor av energi och fart. Om Örebro ligger rätt i djupet och har bra kommunikation och värderingar så skall detta dock kunna lösas med den äran.

Får vi se mer än ett gulsvart måljubel mot Kalix?


Det skall bli spännande att se om Alexander Strand kan fortsätta på den inslagna vägen. Saku Hämäläinen kommer in i laget också och han har sett allt bättre ut. Lossnar målskyttet på allvar nu?! Laget är rejält revanschsugna och har gameplanen klar för sig. Nu gäller det att implementera den på rätt sätt och kriga för varandra i 90 minuter. Gör man bara det man pratat om innan så är chanserna utmärkta, men hur det går, ja, det återstår att se lite senare denna den första advent.

Gör Jocke en ny stabil insats i målet?


Matchen sänds på Bandypuls så ni som har Nerikes Allehanda ser den gratis med ert PLUS login. Sändningen startar 13:50 och ni hittar länkar till densamma på Bandypuls hemsida eller på Bandyplay.