Match av slutspelkaraktär

Det är vinna eller försvinna som gäller i lördagens hemmamatch mot Gripen i Supercupen. Seger och man är mycket nära det åtråvärda slutspelet där man får riktigt bra matcher i kroppen. Förlust och Gripen får åka dit istället. Så det är en häftig match som väntar mellan två topptippade bandylag i Allsvenskan.

Det lär bli en helt annan match än den mot Kungälv. Det här är ett par nivåer upp och med det kommer också den självklara slutsatsen att Örebro måste upp ett par nivåer i sitt spel för att ha en bra chans att vinna. Det har sett bra ut på träning i veckan och det är betydligt mer tävlingsinriktat ute på isen än vid samma period förra säsongen. Där tycker vi att man ser en tydlig skillnad vilket så klart är väldigt positivt.

Det gäller att vara påkopplade från minut 1 mot Gripen. Man får gärna för oss visa redan på uppvärmningen att Örebro är ett extremt jobbigt lag att möta. Gripen gillar att åka mycket skridskor och jobbar ofta med mycket lyfta mot sina offensiva kreatörer. Det gäller att Örebro är aggressiva och täta i det defensiva spelet över hela isen, att man pratar mycket med varandra och värderar det man gör ute på isen. Mot lag som Gripen blir man straffade om man inte är på tårna, det är den nivån vi är på i lördagens match.

Örebro skapade mängder med målchanser senast mot Kungälv med fart, frenesi och fantasi. Det enda vi kan önska oss där är att spelarna blir lite mer själviska i de situationer där lägena är så pass bra att det är bättre att skjuta än att passa. Örebro har hemmaplan och goda chanser att vinna om man gör det man kommit överens om. Viktigt också med defensiven på de fasta situationerna, Markus Eriksson har ett bra skott tillsammans med några till.Må bästa lag vinna, vi hoppas att det blir Örebro!


Slutligen, det finns biljetter kvar till matchen och om du mot all förmodan inte skulle vara på plats så sänder vi matchen gratis på bandyplay. Sändningsstart 13:55.