Lyckad hemmapremiär

Örebro trampade gasen i botten direkt och fick en smakstart med en 2 - 0 ledning redan efter dryga fem minuters spel. UNIK reducerade visserligen efter ett fint lyft och säkert avslut av Oskar Rönnqvist, men så mycket roligare för gästerna från Uppsala blev det inte denna lördagseftermiddag i Behrn Arena. Örebro vann med hela 13 - 3 efter 8 - 1 i halvtid. Spiken i kistan satte man definitivt mellan minut 39 - 45 då man gick från 4 - 1 till 8 - 1.

En av de spelare vi vill lyfta fram lite extra i denna solida insats från Örebro är Jakob Sjölander, junioren född 2002, som spås en ljus framtid. Han svarar för tre mål i dagens segermatch och kommenterade dagens insats så här efteråt:


Jag tycker att vi gör det bra genom hela matchen. Vi har sagt att vi skall fokusera på defensiven och den sätter vi klockrent. Det är därför vi får så mycket lägen och gör så mycket mål. Det känns riktigt bra. Vi har varit riktigt bra i defensiven i varje match även fast det har hackat lite offensivt i vissa perioder. Men då har vi alltid jobbat hårt i defensiven där vi jobbar för varandra.

För UNIK så var det säsongspremiär efter att förra helgens matcher blivit flyttade p.g.a. smitta i Uppsalalaget som ändå efter en och en halv veckas lockdown, gjort en bra träningsvecka enligt egen utsago. Laget gör också tre fina mål mot Örebro men räckte inte alls till idag mot ett hemmalag som var såväl homogent som defensivt kassaskåpssäkert. Sen så är det klart att UNIK:s slagkraft mattas av när Simon Karlsson (avstängd) och Tobias Engstrand (jobb) saknas. Det är navet i deras offensiva spel. Vi är rätt säkra på att UNIK snabbt skakar av sig det här och kommer igen. Det finns inga dåliga lag i den här serien.

Sammanfattningsvis en solid insats defensivt återigen. Det ger i sin tur många fina och snabba omställningar som ger såväl fina lägen till avslut som mål. Så länge Örebros defensiv är så här pass tät över hela isen och där alla är delaktiga, ja, då blir man svårslagna. Men dagens övertygande seger är historia när ett revanschsuget Kalix Bandy gästar Behrn Arena under söndagen. Kalix förlorade sin premiär på Tingvalla mot Boltic med 2 - 5.

I hemmalaget plussar vi lite extra för Jakob Sjölander, Filip Bergman, Alex Adeheimer och Sebastian Eriksson. I gästerna var det endast Oskar Rönnqvist kom upp i nivå och mellan varven hotade i Örebros defensiv.

Svampen stöttade högljutt med 8 personer på plats.


Matchfakta

NA om segern mot UNIK

UNT om dagens match


Under kvällen kommer segerintervjuer upp på Instagram och massor av fler härliga bandybilder på vår Facebooksida.