Lovande försvarare ansluter från Villa

Örebro har gjort klart med den unga och lovande försvararen Theo Lewerin, senast i Villa Lidköping. Theo är född 2001 och tillhör dom absolut bästa spelarna i sin åldersklass i landet. Han var en del av Villas framgångsrika A-lag den gångna guldsäsongen och han var bl.a. en starkt bidragande orsak till att P20 tog SM - Guld 2020.

- Vi är mycket nöjda med att ha signat Theo på ett 1 + 1 kontrakt i hård konkurrens med flera andra klubbar, han var ett jagat villebråd i bandysverige. Theo har vi haft ögonen på en tid, främst genom Max (f.d. fystränare i Villa) och det är en ung och mycket lovande spelare som vill ha mer speltid för att utvecklas som bandyspelare. Konkurrensen i Sveriges bästa lag är minst sagt hård och därför passar det Theo bra att byta miljö och testa någonting nytt. Han har utvecklats fantastiskt fint under Johan Sixtensson och Tobias Backman i Villa och att träna med Sveriges bästa lag i stort sett dagligen är så klart få förunnat skriver Örebro i ett pressmeddelande.


Det är en träningsvillig och mycket ambitiös kille som ansluter till Örebro med höga mål med sitt bandyspelande och han passar perfekt in på den kravprofil tränarna satt upp för en ny försvarsspelare. Dessutom är han användbar även på mittfältet vilket så klart också är en stor fördel.

Theo bakom Örebrofostrade Jesper Eriksson. Foto: Team Fabbe/Sören


– Min tid i Villa har varit grym, jag har fått spela och träna med mina barndomsidoler, dagligen. Jag känner att jag utvecklats mycket med hjälp av Sixten (Johan Sixtensson) och Backman (Tobias). Men jag har även fått mycket hjälp och småtips utav Martin (Johansson), Martin (Andreasson) och Ludde (Ludvig Johansson). Anledningen till att jag vill testa något nytt är för att jag vill få speltid. Jag är i den åldern nu då speltid är väldigt viktigt för min utveckling. Jag är väl medveten om att det inte hade blivit så mycket speltid om jag stannat kvar eftersom Villa, i mitt tycke, har världens bästa försvar säger Örebros senaste nyförvärv i en intervju med vlbk.se


I Örebro kommer Theo att spela i #33.


Varmt välkommen till Örebro Theo! En längre intervju med Theo kommer vid ett senare tillfälle.


Bildkälla bild 1: vlbk.se