Krönika: Äntligen lite bandy igen

Pandemin, den värsta sedan spanska sjukan, har satt krokben på samhället och idrotten.

Men nu skall det i alla fall spelas lite bandy igen, till slut. Efter över en månad utan matchspel och halvdana träningar p.g.a. ovisshet, dessutom en del vila, ibland frivilligt, ibland ofrivilligt, så är det äntligen dags för seriepremiär, dryga tre veckor efter utsatt tid.

ASF och TK har gjort ett jättearbete med att få ihop det och tillsammans med förbundet har man hittat en lösning som gör att lagen får träna, spela matcher och resa trots att i stort sett hela landet har lokala restriktioner. Vi tycker att detta är ett bra beslut för bandyns bästa och det går att resa säkert om man följer det utmärkta protokoll som SBF tagit fram tillsammans med RF samt sköter hygien och är uppmärksam på symtom etc. etc. Ja, ni fattar vinken, det här pandemi är något de allra flesta har koll på vid det här laget.


Åter till bandyn så. Givetvis tyckte inte alla lika i denna fråga men alla har fått säga sitt och åsikterna har varit både många och bra och till sist landade det i det ursprungliga spelschemat med tre flyttade matcher. Alla är så klart inte nöjda, men majoriteten är det och nu kan vi lägga det som varit bakom oss, det är inget som någon kan påverka. Nu får vi äntligen fokusera på bandyn igen och bara det. Fantastiskt skönt om ni frågar mig.


En annan sak som varit klubbarna till gagn med den senarelagda seriestarten är ju att alla bör ha fått is på sina idrottsplatser nu, det kan inte vara roligt att ha klimatet som motståndare utöver rådande pandemi. Vi går mot mildare tider där det kommer att bli svårt att överleva på sikt om man inte har tillgång till hall. Nu skall i alla fall BandyAllsvenskan inledas och det lär bli lika mycket rock 'n' roll som tidigare säsonger.


Eller vad sägs om bröderna Folkesson, Mischa med vänner, Adam Rudell, Tim Stjernström, Messi, doktor Doktare med flera. Det är upplagt för underhållning trots pandemitider och oavsett om matcher kommer att flyttas i viss mån, det kommer att vara oundvikligt, så har vi här en riktigt bra och spännande produkt. Och kan ni inte se matcherna på plats p.g.a. restriktioner eller andra orsaker, säkra då för tusan ett grundserie- eller månadskort, då stöttar du samtidigt din favoritklubb på ett väldigt fint sätt. Men hörre ni, Nu gasar vi, Äntligen premiärvecka!