Komfortabel seger mot UNIK

Örebro tog på lördagseftermiddagen en komfortabel seger hemma mot Uppsalalaget UNIK med 8 - 4 efter underläge i halvtid med 2 - 3. Örebro gör 70 stabila minuter och vinner matchen rättvist. Sen kan man säga vad man vill om att ge UNIK ett 3 - 0 handikapp i första halvlek, något som vi väl kan säga inte borde få ske.

Men två poäng in på kontot och en riktigt bra genomförd andra halvlek med fantastiskt bra fart, fina spelval och snygga mål. Om första halvlek var ineffektiv så var andra desto mer lyckosam på den punkten. Även ifall man kostade på sig att missa några delikata målchanser även här. Det var som sagt gästande UNIK som chockade den fåtaliga hemmapubliken och de gulsvarta spelarna ute på isen när de på dryga 25 minuter gick fram till 3 - 0.

Örebro var inte riktigt påkopplat här utan blev lite för stillastående och gästernas bästa spelare, Tobias Engstrand, kunde två gånger om åka i djupled och ta emot precisa passningar som genererade två frilägen och två säkra mål. Det tredje var desto mer turligt när Johannes Camilton sköt strax utanför straffområdet. Joakim Westberg i Örebro såg noll och intet och hade inte en chans på det skottet där han stod bakom ett koppel av skymmande spelare.

Örebro hade här trots långt ifrån bra spel ändå skapat några heta chanser. Därför var det extra skönt när Victor Janérs tog en lång åkning till vänster och lämnade över till Sebastian Brandt som ur snäv vinkel hittade en lucka mellan målvakten i UNIK:s ben. Reducerat till 1 - 3 och oerhört viktigt med det momentum det målet gav. Därefter handlar det mesta om Örebro. Man får in ännu en reducering, 2 - 3, när Robin Folkesson slår en fin passning i djupled som friställer Nico Nevalainen som inte gör något misstag ensam med UNIK:s målvakt och lagkapten Gustav Holmgren.

Örebro hade verkligen mer att ge även ifall avslutningen av första halvlek var bra. Efter ett vad det verkar bra snack i halvtid kom man ut som ett nytt lag och hade ett helt annat fokus. Alla jobbade fantastiskt fint tillsammans över hela planen, i såväl offensiv som defensiv, och det skulle också komma att ge resultat per omgående. Inom loppet av dryga elva minuter i inledningen av andra halvlek gick man från 2 - 3 till 7 - 3, och förutom ett straffslag som Filip Bergman säkert satte, så var det fina spelmål med bra grundtanke och härlig fart.

Örebro kan vara precis så här bra som man visade i den andra halvleken när man arbetar tillsammans och är påkopplade till 100%. Enda orosmomentet i andra kom när Victor Janérs satt utvisad, då svängde det lite där ute och ibland såg vi tendenser till övermod. Men det rättade laget till snabbt och matchen fick en fin avslutning när planens bästa spelare, Robin Folkesson, sicksackade sig igenom UNIK:s försvar och elegant satte slutresultatet, 8 - 4.

Som vi nämnde tidigare är det 70 fina minuter som ligger till grund för segern och nu är det bara för spelarna att jogga ner, stretcha, få i sig mycket vätska och näring och ladda om till söndagens hemmamatch mot Skutskär. Vi bjuder på några citat från hemmaspelare som avslutning.


Det är skönt att komma in med en skön känsla till morgondagens match samtidigt som det var viktigt att vi tog oss samman och gör rätt saker för att förändra matchbilden. Vi gör sju raka mål, det är oerhört starkt.

Simon Hagström konstaterar att laget är riktigt bra när man gör rätt saker.

Viktigt att målskyttet lossnade, vi gör sju raka mål och har bud på fler. Man ser också en oerhört stor skillnad på oss som lag när vi arbetar tillsammans och gör det vi pratat om innan.

Joakim Westberg är nöjd med lagets effektivitet och spel i andra.


Vi pratade igenom det efter matchen, och det är klart att de första 20 minuterna inte var okej, så är det. Men vi tar med oss en jättegod känsla av att vi lyckades vända och köra över Unik sista 70. Där spelade vi fantastiskt bra. Vi ändrade inget i spelet, men det går fort när man bestämmer sig, och det var vad vi gjorde.

Robin Folkesson analyserar matchen till NA.

Rosas lite extra för sina insatser idag bör gästernas Tobias Engstrand göra tillsammans med redan nämnda Robin och Tomas Hedlund.


Matchfakta

NA om segern mot UNIK

Den superjämna tabellen ser du här