Klar seger mot KVBS

Säsongens första tävlingsmatch. Då fick vi se ett helt annat ÖSK än i förra veckans match mot Akilles. Förutom att KVBS kunde ha fått en smakstart efter 15 sekunder när lagkaptenen Linus Doktare blev helt fri i mitten direkt på avslag, men där Joakim Westberg svarade för en fin benparad, hade gästerna inte mycket att säga till om denna söndagseftermiddag i Behrn Arena.

Örebro ägde matchen från start till mål även ifall det tog hemmalaget dryga kvarten att komma igång i spelet på riktigt, inledningen var lite avvaktande. Örebro uppträdde med en solid defensiv och visade upp ett brett register i anfallsspelet med många fina och olika anfallskombinationer. Sebastian Brandt, nygammal i rollen som anfallare, såg ut som i sina bästa ungdomsår. Vilken fart och bollkontroll.


En annan som var på spelhumör var Filip Bergman som tillsammans med Brandt svarade för sex av de nio hemmamålen. De båda spelarna kunde räkna in varsitt hat trick efteråt. En första halvlek som med lite mera flyt hade kunnat innebära ytterligare några ÖSK mål. Effektiviteten ändå klasser bättre än senast mot Akilles. Och till den andra halvleken kom ÖSK ut med ännu större fokus. Bollinnehavet måste ha varit 85 - 15 fram till minut 75.

Total kontroll i defensiven dittills och idérikt och fartfyllt anfallsspel. Sen skall vi dock vara ödmjuka och säga att KVBS inte bjöd upp till någon större dans. De hade stora problem att lyckas med sina styrkor i det egna spelet. Under de sista 15 minuterna lyckades dock gästerna lyfta upp spelet något via ett antal fina lyft som ledde till flera hörnslag på rad. Där gjorde också gästerna 7 - 1 och 7 - 2, en hörna direkt i mål och en retur, men så mycket roligare än så blev det inte även ifall Linus Doktare reducerade till 3 - 8 med sitt fina skott från vänster.

ÖSK dominerade händelserna ute på isen från start till mål och hade säkerligen med ett lite större fokus sista 15 kunnat hålla det här vid ett insläppt mål, men man får ge gästerna beröm för en godkänd avslutning av matchen, det enda de möjligen kan ta med sig efter denna match trots god hjälp av ÖSK i slutet.


Filip Bergman kommenterade bl.a. matchen så här i NA direkt efteråt:


– Bra start, och jätteviktigt. Vi går för seger i cupen, säger Filip Bergman, en av två tremålsskyttar.
– Självklart vill vi ta oss dit. Det här är tävlingsmatcher, mycket roligare och bättre än att spela träningsmatcher. Vi missade finalspelet i fjol, men vill verkligen vara med den här säsongen, säger Filip Bergman.
– Inte varje dag jag gör tre, riktigt kul. Vi tappade lite fokus i slutet. Men totalt en bra match, stabilt, bra försvarsspel och vi anföll med många.

I ÖSK väljer vi att lyfta fram redan nämnda Sebbe Brandt och Fille Bergman medan vi plussar lite extra för Linus Doktare i gästande KVBS.


Härnäst väntar en veckas träning innan en mycket viktig hemmamatch väntar mot TB Västerås i Supercupen. TB slog KVBS med 4 - 0 förra helgen i samma grupp. Med i gruppen är också Nässjö som ÖSK spelar borta mot den 6/10. Endast ettan i gruppen går till finalspelet i Örebro 12-13/10.

Matchfakta

Nerikes Allehanda om matchen

KVBS om matchen