"Kimmen" tillbaka på allvar

För ett år sedan kunde Joakim Bergqvist inte ens sitta ned, på grund av sitt diskbråck. Då var målet att få ordning på ryggen och kanske, kanske kunna komma tillbaka till elitidrotten. Det såg långsökt ut när man såg hans problem dagligen och var nära honom, samtidigt har vi sällan eller aldrig träffat en mer envis och målmedveten spelare och människa. Det har han igen nu när han så sakteliga börjar att hitta tillbaka till formen från fornstora dagar.

Det var åtta månader då jag inte ens kunde sitta ned. När jag kulle käka på restaurang med kompisarna fick jag ta ståbord, berättar han. Det tog tid, det är en riktigt seg skada som tog ett helt år att bli av med. Jag vill aldrig mer ha den här skiten, så nu är jag väldigt noggrann både före och efter varje träning och match. Det kommer jag få vara så länge jag tänker spela bandy. Det handlar om uppvärmning före och stretch efter, men också om styrketräning och sådana saker.

Fram till efter matchen mot Gripen hemma delade Kimmen och Joakim Westberg på matcherna men efter Westbergs skada så har Kimmen fått axla rollen som nummer #1, en roll han vuxit i med tiden och helgens insatser var båda avgörande för ÖSK:s fortsatta segersvit.


- Det har känts bättre och bättre. Jag har hittat tillbaka till någorlunda form, även om det tagit tid. Och det är häftigt att få vara med om det här: 16 raka segrar, det är gött. Vi har satt oss i en bra position även om inget är klart än fortsätter Jocke.

- Jag får bra hjälp av försvaret hela tiden. Även om det är jag som räddar så är de där och dyker på returerna. Och de jobbar stenhårt från början för att jag ska få bra möjlighet att rädda bollarna, de tvingar motståndarna att ta skott utifrån och i lite sämre vinkel och så. Då är det lättare att vara bra som målvakt konstaterar Kimmen.


- Alla sliter som djur i 90 minuter varje match. Det är så jävla starkt att vi löser båda matcherna den gångna helgen trots att Katrineholm vilade i går när vi mötte Tillberga – det känns som att vi ändå var starkare över 90 minuter i dag och orkar mer på slutet, och det säger mycket om vilket gäng vi har avslutar Kimmen.


Källor: orebroskbandy.com och bandypuls.se