Karaktär när ÖSK tog femte raka

Uppdaterad: 27 dec 2019

Vilken Annandag det blev till slut. Ja, bandyns högtid blev till slut en stor gulsvart fest inför närmare 200 tillresta Örebrosupportrar i ABB Arena i Västerås. Men det kunde ha slutat annorlunda. Hemmalaget TB Västerås hade nämligen 4 - 0 efter dryga 30 minuters spel. Men den karaktär och moral Örebro visar upp sista 55-60 minuterna är beundransvärd och går inte att undvika att nämna denna härliga Annandag jul. Fotnot: (Femte raka skall det vara, ingenting annat. Stod sjätte raka felaktigt under en tid i rubriken).

Vi gör en riktigt bra arbetsinsats idag. När spelet inte riktigt klaffade så fungerade jobbet bra. Vi tror stenhårt på det vi gör i denna grupp, så vi ger aldrig upp och det tycker jag kännetecknar oss, speciellt idag.

Henrik Löfvendal om segern på Annandagen


Det var annars TB som började bäst och utnyttjade några individuella misstag i Örebros defensiva spel. TB gjorde nog fyra mål på sex skott i första varav ett på straffslag när man var väldigt effektiva i offensiven. Örebro skapade några halvchanser i första halvlek förutom en missad straff. Men de gulsvarta kom aldrig riktigt upp i nivå i första halvlek utan spelade lite för konstlat och smalt. Man reducerade ändå till 1 - 4 på hörnslag genom Sebastian Eriksson och även 2 - 4 på matchens tredje straffslag och sista bollträff i första halvlek, även det genom Sebastian Eriksson. 

Vi började väl lite knackigt, men sista 60–65 är vi helt klart det bättre laget. Vi slutar aldrig att tro på det och lyckas hämta upp.

Sebastian Eriksson efter matchen till NA.


Efter ett bra snack i halvtid kom man ut som ett delvis nytt lag. Man började göra saker rätt och var mer samlade samtidigt som man hittade mer djup och bredd i sitt spel. Örebro var det klart bättre laget i andra halvlek, en halvlek man vinner med 4 - 0. Och det slutade väl 2 - 2 i bjudningar efter att Sebastian "Tjuven" Brandt gjort två viktiga mål. Övriga mål, lika viktiga så klart, pangades in resolut av Saku Hämäläinen och Filip Bergman.

Ända gången TB egentligen hotade på allvar i andra halvlek var när man jagade kvittering vid underläge 4 - 5. Då svarade Joakim Westberg för några svettiga räddningar och Bergman kunde panga in 6 - 4 på en snabb omställning. Saken var klar och om vi summerar det hela så gör Örebro långt ifrån en av sina bättre matcher den här säsongen men man vinner ändå välförtjänt tack vare att man lyfter sig och rättar till saker när det som mest behövs. Ingen hade nog klagat på 4 - 4 med tanke på hur det såg bitvis i första men årets upplaga av Örebro har en karaktär i ryggmärgen som är imponerande.


Så jäkla skönt att få vara med i ett sånt här gäng som oavsett vad bara kan borra ner huvudena och kriga till sig en seger efter att det gått lite troll i vårat eget spel.

Stabile målvakten Joakim Westberg efter matchen.

Vi vill avsluta med att tacka alla tillresta Örebroare för ett fantastiskt stöd.


Matchfakta

Tabellen

Folkesson på Bandypuls

TB:s Martin Flodström om matchen

Sebbe Eriksson om matchen