Janérs magisk när Örebro vann igen

Örebro tog en ny tung seger när man vann söndagens bortamatch mot Falu BS med 4 - 2 (2 - 0) i perfekta bandyförhållanden. Några minusgrader, fantastiskt fin is, sol och sådär härligt krispigt i luften, en oerhört vacker vinterdag kort och gott där Örebro satte tonen i första halvlek. Där ägde Örebro matchen totalt och man såg att man trots en mycket tuff match igår i benen, ville vara spelförande och inte tillåta hemmalaget att styra spelet. Örebros tyngd imponerade under matchens första 60 minuter och lagbygget ser solitt ut.

En sak är att vi fått in några spelare som gör skillnad. Men framför allt tycker jag att det är det mentala i gruppen som förändrats. Släpper vi in ett mål så höjer vi oss, det blir ingen panik eller stress. Som det varit tidigare år. Och vi har fantastiskt roligt tillsammans, det känns som att vi skulle kunna spela match i morgon igen.

Victor Janérs om skillnaden mot förra säsongen


Det borde varit till vår fördel där vi borde varit fräschare än dem. Men de har ett bra "go" i laget och ett stort självförtroende. Det kvittar nog för dem, jag antar att de vill spela varje dag nu när det går så bra.

Faluns Pär Bäckmans om Örebros tyngd och fräschhet i matchen

Örebro hade total kontroll på matchen i 60 minuter och ledde med 4 - 0 när Filip Bergman blev bryskt neddragen på offensiv planhalva utan åtgärd och Falun kunde ställa om snabbt och via ett fint anfall servera Elliot Hellström mer eller mindre öppet mål till 1 - 4. Det var första gången i matchen Örebro såg lite slitna ut och man hann inte riktigt samla laget i defensiven. Ytterligare en reducering kom bara minuterna senare genom en soloprestation av Gustav Backman. Han fick alldeles för enkelt ta sig igenom och efter isen rulla in reduceringsmål två.

En mix av slarv och trötthet i Örebro gav dessa mål, men givetvis spelade Falun bättre i andra halvlek också samtidigt som Örebro blev allt mer slitna ju längre matchen gick. Örebro lyckades dock hålla ihop det över 90 minuter via heroiskt kämpande och en fantastisk moral under sista 25 minuterna när Falun bitvis tryckte på. Dock skapade inte hemmalaget tillräckligt heta målchanser för att på allvar hota Örebro.


Ytterligare en seger in på kontot i en match som blev onödigt hetsig i perioder p.g.a. en hel del fula smällar ute på isen. Den här gången klarade vi oss undan allvarligare skador men det är så klart väldigt frustrerande när det inte är konsekvent i bedömningarna. Örebro lyckades ändå hålla sig tillräckligt kyliga för att på ett säkert sätt stänga ner matchen sista tio och ta säsongens fjortonde seger på lika många försök, imponerande, minst sagt.

Victor Janérs gör en ny stormatch på mitten och Simon Hagström som fick bryta matchen en bit in i första halvlek satte tonen med resolut försvarsspel första 10-15 och fick med sig hela laget i den beslutsamheten. Örebro var "stora" och tunga långa perioder och ett lag i medgång blir knappast sämre av att känna att man har kontroll på händelserna ute på isen.

I hemmalaget Falun var Eskil Hjelm och Elliot Hellström främsta aktörer. De båda unga spelarna var lugna i sitt agerande. Kanske att dom skulle våga visa lite mer mod och ta för sig mer, den kvaliteten har dom i sig.

Det här är för jäkla skoj. Jag vet inte vad som ska stoppa oss. Det känns som att vi blir hungrigare för varje seger, det finns ingen mättnad. Vi tävlar varje dag, och har samtidigt jäkligt roligt.

Victor Janérs summerar helgen och segern mot Falun


Och just hungern efter fortsatt utveckling, att hela tiden tävla och leva i nuet med en träning och match i taget, att inte sväva iväg bara för att det går bra, det är så klart en viktig nyckel som gett fin framgång hittills och som man inte får tumma på under fortsättningen. Det är mycket kvar av serien och det hårda arbetet och ödmjukheten måste fortsatt finnas där 24-7, annars kan det snabbt gå åt andra hållet. Men nu, ja, nu njuter vi av en perfekt helg i dalarna.

Matchfakta

Tabellen


Tyvärr blev det inga PLAY inslag med intervjuer under denna helg. Det får undertecknad ta på sig, det är betyg underkänt, men vi lovar att vi skall bättra oss på den här fronten framöver. God söndagskväll önskar vi eder alla!