Info från klubben (Uppdaterad 18/11)

I måndags kom nya direktiv från Regeringen och FHM. Vi vill här lämna en kort rapport om vilka konsekvenser det får för vår verksamhet och hur vi jobbar i dessa tider.

Delar av verksamheten pausad Sedan någon vecka tillbaka är all verksamhet för vårt division 1 och 2 lag (U-truppen) pausad.

Spelare i dessa lag tränar individuellt till dess att andra besked ges. Vårt herrlag har sin verksamhet igång som vanligt. A-laget berörs just nu inte av restriktionerna. Hur länge detta kommer att vara återstår att se och vi följer utvecklingen och de eventuella nya restriktioner och råd som kan komma från myndigheterna.


Publik vid A-lagets hemmamatcher Tidigare restriktion gav klubbar möjlighet att ha 300/50 sittande i publiken på matcher.

Från och med tisdag 24 november kommer denna restriktion att ändras till 8 personer. Det innebär att Örebro SK Bandy från och med nu kommer att spela alla matcher utan publik på obestämd framtid, vi har rapporterat om detta tidigare under veckan. Vi hänvisar alla som vill se herrlagets matcher till bandyplay.se


För er som redan har köpt säsongskort, vi följer utvecklingen och kommer inom kort att kontakta er för ett antal olika alternativ.

Vårt A-lag Allsvenskan för herrar (även Elitserien Herr och Dam) ska fortsatt spelas som vanligt enligt det spelschema som är fastställt förutsatt att inget nytt beslut kommer från myndigheterna eller Svenska Bandyförbundet.

Anledningen att Allsvenskan Herr inte berörs av de restriktioner som ligger är verksamheten klassas som arbetsplats. Vidare har Svenska Bandyförbundet bestämt att stänga årets serie för nedflyttning. Det innebär att inget lag riskerar att åka ur denna säsong.


När det gäller hemmamatcher så följs SBFs Coronaprotokoll som är framtaget tillsammans med RF, det är ett väldigt bra protokoll och gör det möjligt att arrangera matcher och även resa till bortamatcher på ett bra sätt. ÖSK åker till alla bortamatcher över dagen, man åker direkt till spelplatsen, går in i noggrant städade ytor, spelar matchen och åker därefter direkt hem. Och givetvis tillåts ingen spelare med minsta lilla symtom att vara i närheten av truppen innan denne har testat sig. Så det känns både tryggt och bra. Man är extremt noggranna i allt man gör.


När det gäller alla turer som varit kring vår serie i media konstaterar vi bara att vi inte kan påverka det och lägger således inte längre någon vikt vid detta. Vi röstade för en Norr- och Södergrupp med efterföljande slutspel och har även nu när det blev ordinarie spelschema med tre senarelagda matcher, påpekat att vi räknar med att förbundet på något sätt finner en modell så att det blir sportsligt rättvist med alla WO som riskerar att trilla in. Vi accepterar, precis som gick att läsa i dagens artikel i NA, att majoriteten vill spela enligt ordinarie spelschema. Vi vill spela bandy!


Avslutningsvis Örebro SK Bandy har hela tiden följt de restriktioner som gäller och de beslut som bestäms av myndigheterna, RF och SBF. Vi har även en dialog med Smittskydd Region Örebro och kommunen i de fall det behövs. Givetvis har vi även nära kontakt med vår lagläkare Niklas Sjölander. Det är såklart en tuff situation för vår klubb just nu men vi gör allt vi kan för att vår verksamhet ska fungera både sportsligt och ekonomiskt.

Ni kan i dessa tider då vi riskerar ett större intäktsbortfall från hemmamatcherna som spelas utan publik, stötta föreningen på flera olika sätt, bl.a. genom att köpa grundseriekort eller månadsabonnemang på Bandyplay. Andra sätt att stötta föreningen på kan ni läsa mer om här.