Ineffektivitet satte punkt för makalös segerrad

Det tog över fyra månader och 21 matcher innan Örebro förlorade igen. Jönköping tog ännu en skalp hemma på Råslätt där dom är oerhört svårslagna. Örebro skapar ändå tillräckligt för att vinna matchen, har 15 - 5 i skott och 21 - 4 i hörnor. Men hemmalagets målvakt Oscar Löfquist är otäckt bra ikväll samtidigt som Örebro också saknade den killerinstinkt vi blivit så bortskämda med.

- Vi är inte tillräckligt heta idag. Vi är kanske lite trötta i kroppen och huvudena efter igår, det är kanske en inställningsfråga, jag vet inte vad vi skulle ha gjort annorlunda, vi skapar oerhört mycket säger Robin Folkesson.


Brorsan Simon fyller i;


- Vi skapar massor, gör en helt ok match men dom är kanske lite mer desperata än oss idag, det är bra att vi är besvikna, vi fick inte till det riktigt och det skall LAIK få sota för.

Nej, det var tungt där ute idag. 8 plus, bitvis friska vindar och en halvdan is pga det milda vädret. Laget har ändå gjort smått fantastiska 150 mål på 21 matcher i serien och man har varit fantastiskt bra hela säsongen fram till idag trots att laget ikväll på intet sätt gör en dålig insats. Bandyallsvenskan fortsätter att bjuda på galna matcher och resultat. Och alla vet att Jönköping hemma på Råslätt är väldigt svårslagna, det är inte bara Örebro som fallit tungt där denna säsong.


Oscar Löfquist i Jönköpingsmålet visar att han är en av seriens bästa målvakter och han svarar för flera fantastiska räddningar, bla en straffräddning i inledningen av matchen som är direkt monstruös.

- Han står ju på huvudet idag även ifall det inte kom som någon överraskning att han är bra. Dom har väl också 25 täckta skott där bak av vilt kämpande spelare även ifall vi kanske var lite lättlästa på vissa hörnor. Ibland orkar man inte ända fram. Bra ändå att den svider rejält, det gör oss ännu mer taggade att avsluta snyggt mot LAIK. Jag hade vart desto mer sammanbiten och orolig om vi hade spelat dåligt och inte skapat något nämnvärt men så var ju verkligen inte fallet idag säger Johan Allansson som fortsätter;


- Jag tycker inte att vi hade kunnat göra något annorlunda för att förändra matchbilden. Bollen ville inte in idag och det är bara att gratulera Jönköping till segern. Vi kan ändå slå oss för bröstet och vara stolta över det vi har gjort hittills i serien, den här gruppen är helt fantastisk att jobba med och deras vilja att tävla 24/7 gör det till en ynnest att vara en del av gruppen avslutar Johan Allansson när vi når honom på bussen hem längs Vättern.

Bäst på isen redan nämnda hemmamålvakten Oscar Löfquist. I Örebro gör Simon Hagström en riktigt fin match och bjuder bl.a. på säkert tennisspel längst bak och ett fantastiskt fint hörnmål fram till 1 - 0.


För Örebros del väntar nu en dags återhämtning innan man avslutar seriespelet hemma mot LAIK på lördag, kan ni gissa om laget är revanschsuget?! Det är också Örebros sista match med status som Allsvenskt bandylag innan finrummet kallar.


Matchfakta