I blickfånget: Hårt satsande Gripen

På lördag gästar Gripen Trollhättan Bandy Behrn Arena för match mellan seriens två just nu formstarkaste lag. Gripen har fem raka segrar, ÖSK åtta. En match mellan två lag med mängder av spetskompetens i trupperna och en och annan profil även vid sidan av i ledarstaberna. Här tar vi en närmare titt på Gripen inför lördagens match.

Förra säsongen kan inte beskrivas som något annat än ett totalt fiasko. Med den starka trupp man gick in i säsongen med (plus Joakim Hedqvist under) och Rysslands assisterande förbundskapten som tränare, hade man förtvivlat svårt att få ut lagets på pappret stora kapacitet. Det gick helt enkelt inte som man hade tänkt sig och inför den här säsongen har man förändrat en del i tränarleden men också i den trupp som den här säsongen är tänkt att ta revansch på förra säsongens stora misslyckande.

Tony Eklind, vasst anfallsvapen i Gripen


Joakim Hedqvist är ny huvudtränare och in har spelare som Johan Koch, Felix Callander och Nikke Tuhkanen kommit. Man har även utvecklingsavtal med Villa om deras två unga och lovande spelare Theo Lewerin och Alexander Karlgren som så sent som igår spelade med Villa i Elitserien. På minuskontot finns bl.a. poängproducerande Robin Karlsson, målvakten Anton Sandsjö samt Adam Blomster. Så man har behållit en stor del av stommen i det lag som hade kapacitet att ta klivet förra säsongen och kryddat det med en hel del bra bandyspelare. Precis som Örebro finns här några spelare med spetskompetens som kan avgöra matcher.

Johan Koch, nyförvärv och rutinerad pjäs i årets Gripen


Framför allt har Mikko Lukkarila hittat rätt den här säsongen, han hade det lika tufft som laget förra året. Tillsammans med alltid lika pålitlige Markus Eriksson, är man navet i Gripens anfallsspel där duon öst in poäng för Trollhättelaget. Men här finns också allkonstnären Tony Eklind vars passningsklubba är fruktad i Bandyallsvenskan. En gammal sägen är att om man stoppar Tony, ja, då stoppar man Gripen. Det är dock mer än vi vet någonting om men Tony ät oerhört viktig för Gripens spel, så mycket vet vi. Felix Callander har bidragit med ungefär det man kunnat förvänta sig efter en tuff säsong i Vänersborg. Han växer säkert med uppgiften.

Topp 10 i poängligan innehåller totalt åtta spelare från lördagens båda lag


Defensiven styrs av rutinerade Viktor Nordmark. Men det är inte i defensiven det här laget har sina främsta styrkor. Man är ett offensivt spelande lag med fina djupledsspel och ett högt tempo på skridskorna. Man har även riktigt fint skytte, i synnerhet på hörnslagen. Gripen behöver vinna mot Örebro för att få ordentlig kontakt, för vinner Örebro, ja, då är man fem poäng bakom inför Annandagsmatcherna, det är en del i bandy det.'

Joakim Hedqvist, tränare i Gripen.


Lagen möttes senast i Supercupen i början av oktober i Behrn Arena. Då vann Örebro med 6 - 2. Förra säsongens resultat blev 11 - 2 till Örebro i Behrn och 6 - 4 till Gripen nere i Trollhättan. Hur tror ni lördagens match slutar? Tveklöst omgångens hetaste fight! Mer inför matchen läser ni här på hemsidan under fredagen då vi tar ett helhetsgrepp om fighten. Vi hoppas också kunna leverera en videointervju med någon spelare i Örebro då.