Hakar Örebro på i toppen?

Årets sista match spelas imorgon hemma i Behrn Arena när Örebro återigen går upp i en het match mot TB Västerås. Dessa miniderbyn har visat sig vara högoktaniga bandydraman som innehåller det mesta. Och matchen på Annandagen var inget undantag. Örebro svarade för en imponerande vändning som ni alla säkert minns och som de flesta nog lagt till handlingarna som ett av de skönare av Annandagsminnen. 

Nu är det dock en helt ny match och nya 90 minuter av kamp. Lagen ligger i olika ändar av tabellen och matchen är så klart viktig för båda lagen. Någon i riksmedia myntade uttrycket "slutspelsmatch" om matcherna i BandyAllsvenskan. Med det menat att alla matcher är väldigt viktiga och av ren slutspelskaraktär. Och det är inget vi inte kan hålla med om.

För Örebros del är det bara seger som räknas om man vill fortsätta haka på i den absoluta toppstriden. Detsamma gäller för gästande TB som ligger på en negativ kvalplats. Så här har vi ännu en match med alla ingredienser man kan tänka sig för en härlig idrottsupplevelse i slutet av året.

Köp 50/50 lotter av våra försäljare på söndag.


Örebro är så klart stora favoriter givet att man vann senast utan att riktigt få till det rent spelmässigt. Dessutom har man hemmaplan. Men det finns inga dåliga lag i den här serien och TB var riktigt vassa och rejält på bettet första 30 och hade dessutom 4 - 0 på Annandagen. Så för Örebro handlar det om att göra små korrigeringar i sitt spel för att undvika att ge TB samma start som senast. Dessutom är det oerhört viktigt att man är påkopplade från start den här gången. Den saken går att diskutera när det gäller matchen i Västerås. 

Kan Örebro höja sig och hitta en jämnhet över 90 minuter i sitt spel så har man utmärkta möjligheter att avsluta året galant. Fredagens träningspass var riktigt bra med mycket folk, bra tempo och härliga dueller. Man märker att laget är rejält taggade inför årets sista match och att man verkligen vill ge sig själva chansen att haka på i den absoluta toppstriden. Samtidigt är man givetvis extremt ödmjuka inför uppgiften och man vet att det kommer att krävas en bra insats över 90 minuter för att lyckas. 

TB kommer givetvis också att försöka förändra en del saker i sitt egna spel med Annandagsmatchen i färskt minne. Konstigt vore det annars även ifall TB mot Örebro återigen svarade för en spelmässigt ganska stark insats. Skillnaden mot lagen på övre halvan är att det inte räcker att bara spela bra. Man måste kunna avgöra matcher. Det har man inte riktigt lyckats med mot LAIK och Örebro men väl mot Nässjö. Man var även bra borta mot KVBS trots en knapp förlust, så kvaliteterna finns där. Frågan är om det räcker till när det kommer till matcherna mot lagen frpb övre halvan? Det blir spännande att se vad Thomas Engström hittar på imorgon. 

En intressant ung talang att hålla koll på hos gästerna är Edvin Porswald som framför allt sitter inne på ett bra skott. Annars kännetecknas gästerna framför allt av bra skridskoteknik och åkningar. I hemmalaget Örebro fortsätter Simon Hagström att vara en jätte i defensiven. Spana gärna in hans mod som kamikaze på defensiva hörnor. En detalj nog så viktig i den ädla sporten bandy. 

Avslag 14:00, ta er till hallen och stötta Örebro i toppstriden. Ni var fantastiska i Västerås, låt oss sjunga in slutet på 2019 på ett lika underbart sätt i arenan imorgon. Terrassen håller öppet från 12:30 och har givetvis fullständiga rättigheter. Varmt välkomna till årets sista match i Behrn Arena.