Gulsvart på klassisk bandymark

Säsongens andra dubbelhelg står för dörren när Örebro på lördag klockan 14:00 tar sig an Tellus på klassiska Zinkensdamms IP på kungliga Södermalm i Stockholm. Där väntar ett lag vars defensiv av många klassas som seriens starkaste. Prognosen säger runt nollan, klarblå himmel och sol. Upplagt för perfekt bandyväder således när omgång 6 kickar igång.

Tellus som degraderades från Elitserien förra säsongen, tog sig ganska väntat till slutspelet i Allsvenska Supercupen på försäsongen. Väl där gjorde man en ganska slätstruken insats. Seriespelet har inletts med imponerande bortasegrar mot bl.a. Falun och Gripen och en lite mindre imponerande förlust mot Kungälv under motorvägen. Hemma på Zinken har man bara spelat en match hittills, 5-5 mötet mot succélaget Ljusdal. I en helt orimlig och smågalen tabell har man spelat in sex poäng, en poäng mindre än ÖSK.

Tellus spel kännetecknas av en tät och solid defensiv där man vill blanda snabba omställningar med att utnyttja motståndarnas misstag. De kanske inte har så mycket till eget spel men de är direkt livsfarliga när de erövrar boll. Örebro kommer troligtvis att föra spelet och ha mycket boll i denna match.

Vi möter ett hårt jobbande lag som inte viker sig en tum i defensiven. Det är framför allt defensiven Tellus är bra på, sen har dem bl.a. Tobias Björklund som är farlig framåt. För vår del gäller det att spela smart med en balans i laget som gör att de inte får ställa om och kontra på oss.

Henrik Löfvendal om Tellus

Vi skall också ha klart för oss att det här är ett långt mycket bättre lag än UNIK och Skutskär, så att ge några former av handikapp eller bara spela bandy i 45 minuter, det kommer troligtvis inte att räcka på Zinken imorgon. Därför hoppas vi att få se ett Örebro som är redo för 90 minuter bandy och ett lag som är med direkt från minut 1.

Nycklar till att lyckas mot ett lag som Tellus är att vara disciplinerade i allt man gör, ha bra kommunikation, arbeta hårt tillsammans och spela ett varierat spel där man inte tillåter Tellus att stå och vänta in Örebro samlade centralt på egen planhalva. Det kommer att bli ett 90 minuters krig där det lag som besitter den största kylan och klokheten kommer att vinna. Örebro har alla verktyg som krävs i sin snickarlåda för att lyckas, men det gäller att man är ödmjuka inför uppgiften och laddade till tusen.

OCH sist men inte minst, att man sätter de heta lägen som man kommer att skapa. Effektiviteten måste upp, mot lag som Tellus får man kanske inte så många heta målchanser och då måste man sätta de rena lägen som ges, så enkelt är det. Det krävs det ingen matematiker för att räkna ut. Kvaliteten finns, låt oss nu hoppas att skärpan gör det också på Zinkens utmärkta bandyis.

Utökar Brandt poängskörden på Zinken?


Avslag klockan 14:00 - Ni är väl på plats och sjunger för Gulsvart!?