Genrepet mot UNIK inställt

t tilltänkta genrepet nu på lördag uppe i Relita-hallen, Uppsala, mot UNIK, är inställt. Styrelsen har i samråd med tränarna fattat beslutet att lämna återbud till matchen. Detta beror naturligtvis på den rådande pandemin och smittsituationen i Uppsalaregionen.

Det har säkert inte undgått någon att Uppsala är extremt hårt utsatt för stunden och att man infört regionala restriktioner de närmaste två veckorna. Med nuvarande smittläge i Uppsala vore det djupt oansvarigt att riskera att få med smittan hem till Örebro. Vi säger inte att det skulle bli så, men risken är för stor just nu för att chansa i aktuell fråga och vi har den allra största av respekt Covid-19 och för de riktlinjer som FHM sätter upp.


Och med de lokala restriktioner som nu införts i Uppsalaregionen är det inte försvarbart att åka dit och spela en träningsmatch. Givetvis oerhört tråkigt och mindre bra tajming för båda lagen med en vecka kvar till seriestart, men säkerheten går först och jag vet att UNIK har full förståelse för vår förenings beslut säger Johan Allansson i ÖSK:s styrelse.