Game, set & match

Örebro är tillbaka i Elitserien efter decenniet därifrån. Och på vilket sätt man säkrade en plats i nästa säsongs Elitserien i bandy. Efter tveksamma första 45 gick man ut och fullständigt körde över serietvåan Gripen i andra halvlek. Man gör smått osannolika 9 - 1 och visar med all önskvärd tydlighet att man är väl värda platsen på tronen i den här säsongens BandyAllsvenska.

Det är så mycket känslor, så många intryck, så mycket glädje att vi först dryga dygnet efter den magiska fredagskvällen nere i Trollhättan, uppdaterar vår hemsida och våra sociala medier. Men vi tror att ni har full förståelse för detta och precis som vi njuter massor av den magiska gårdagen ännu. Nedan har vi samlat lite tankar och kommentarer efter slutsignalen nere i Trollhättan igår.


- 18 raka händer inte, man går alltid på någon plump för alla lag är bra på sitt sätt. Att vi går rent är helt sjukt, om man ska vara ärlig, summerar Niclas Holmgren.

- Det är mycket känslor, fy fan. Man är tagen. Det är något vi kämpat för så jävla länge. Vi har satsat och vi har gett allt, och nu är det 18 raka. Man är bara så stolt över allihop säger robin Folkesson som fortsätter:


- Jag tycker att vi gör en ganska dålig första halvlek. Vi blev lite bekväma, lite fega, vet att mycket står på spel. Samtidigt som det egentligen inte gör det, vi hade ju matchboll i fem matcher. Sedan går vi ut och gör en av de bättre halvlekarna jag någonsin varit med om i hela mitt liv konstaterar en rörd Robin.


- Det är svårt att säga. Men vi jobbar, vi är noggranna. Alla har fått vara friska. Vi har varit noggranna fem–sex dagar i veckan – det är jävligt tufft, men det är det som krävs för att komma någonstans, och det är där vi har lyckats bra summerar Robin Folkesson samtidigt som han levererar en björnkram till storebrorsan Simon.

- Var det så? Gjorde jag 4–4 och 5–4? Jag kommer knappt ihåg. Vi jobbade så jävla bra att sätt press högt uppe, och det blev några lägen och jag fick sätta dit två, och det var bara så jävla skönt säger Filip Bergman som fortsätter:


- Det blev lite krampaktigt, vi kom inte riktigt upp i tempo eller någonting. Vi snackade ihop oss inför andra halvlek: ”Nu är det bara att köra, det är som vilken annan match som helst.” Och vi gick ut och gjorde nio mål i och körde över dem fullständigt. Det var så mycket energi att det var helt sjukt. Jag åkte runt med gåshud sista kvarten fortsätter Bergman.

- Vi lägger ned oss otroligt hårt i defensiven, det är vår prio ett. Vi vet att vi har så pass många bra offensiva spelare att vi alltid kommer att göra mål, så fokuserar vi bara och sätter defensiven också så kommer vi att vinna. Vi är också snäppet mer tävlingsinriktade i år än tidigare säsonger jag varit här: Vi tävlar överallt, hela tiden, det är krig på träningarna. Och det man gör på träningar gör man på match, därför kan vi gå ut och kriga ned vissa lag i slutet av matcherna summerar en tårögd och lycklig Fille.


Vid ankomsten till Behrn Arena sent i natt möttes laget upp av närmare 100 euforiska supportrar och när undertecknad lämnade så ekade fortfarande sångerna mellan husväggarna på Restalundsvägen. Vilka underbara supportrar vi har, det här har vi gjort tillsammans. Det är VI som är Örebro.

Matchfakta