Gårdagen är historia - Nu väntar en ny utmaning

Uppdaterad: 22 nov 2020

Hemma lagom till 12 slaget, in i domänerna, upp med utrustning ur trunkarna så att den är go och torr. För snart är det dags igen. Redan klockan 10:00 återsamlas laget för att börja ladda upp inför helgens andra bortamatch, den mot Västanfors.

Stärkta av gårdagens seger mot Ljusdal är Örebro sugna på att ta helgens andra seger. Men det kommer att krävas en minst lika bra insats, kanske till och med bättre om det blir busväder?! Det gäller att ladda om på rätt sätt, det är en helt ny match med helt nya förutsättningar. Men kan applicera gårdagens täthet i det defensiva spelet även på dagens match så har man goda chanser att vinna.

Örebro är givetvis stora favoriter inför matchen men det gäller att vara ödmjuka inför uppgiften. Att spela borta mot Fläkten är aldrig lätt och alla lag i den här serien är så pass jämna och bra att om man inte är på tå och med i huvudena, ja, då straffas man obönhörligt.

Klas Nordström, en spelare att hålla ögonen på för Örebro Foto: Bandypuls

Västanfors fick ofrivilligt vila under lördagen då Boltic ju meddelat att man inte tänker spela några matcher så länge det råder lokala restriktioner i Värmland. Så vi kan räkna med att det är ett fräscht och utvilat hemmalag som Örebro tar sig an. Västanfors som är tillbaka i Allsvenskan efter en sejour i division 1 har ett par riktigt spännande och bra spelare, i synnerhet Klas Nordström, Dimitri Loginov och Robin Rebermark. De kan skapa oreda för vilket lag som helst.


Beroende på väderlek och iskvalitet får vi se hur Örebro väljer att matcha laget. Vi gissar dock på att man gör några skiften från gårdagens segermatch mot Ljusdal. Nycklar för att ta helgens andra seger blir återigen, det kan aldrig sägas för många gånger, defensiven, och att man är påkopplade till 100%. Vi spår en spännande bandymatch med två lag som försöker hålla ihop det defensivt och inte bjuda på något i onödan.

Får Örebro måljubla igen i mötet med Västanfors? Foto: Arkivbild


Avslag på Västanfors IP klockan 14:00. Matchen är slutsåld så åk inte till Västanfors om du inte har säkrat en av 50 plåtar till matchen. Bandypuls sänder matchen enligt deras hemsida. Men vi kan inte hitta länken till livesändningen på Bandyplays hemsida i skrivande stund.


Se vad Västanfors skriver om matchen här. Och här har ni ytterligare en artikel från Fläktens hemsida.