Flera nya intressanta regler

För att göra sporten än mer attraktiv, offensiv och utvecklande för alla har SBF beslutat att inför ett antal för underhållningsvärdet sett, spännande regelförändringar. Man kommer bl.a. att som offensivt lag byta in spelare på hörnslag. Har du en bra skytt på bänken så har du nu möjlighet att få in skytten på en fast situation.

En annan nyhet är att man kommer att tillämpa förlängning. Inga matcher får sluta oavgjort. Förlängning spelas 7 mot 7, det såg vi bl.a. testas i Svenska Cupen förra säsongen i Lidköping. Om inget avgörande nås vidtar straffar.


Segrande lag under ordinarie tid får två poäng, seger i förlängning eller på straffar ger också två poäng! och torsk i dessa format en poäng. Detta är alltså bestämt men ifrågasätts från flera håll då fördelen av att vinna under ordinarie tid minskar i procent. Skall man tillämpa detta är det många som hävdar att det bör vara trepoängssystem likt i ishockeyn, men vi får se vad detta ger och hur det tas emot och först efter det utvärdera produkten.


En annan nyhet är målvaktsutkasten. Dessa får inte tas emot av utespelare innanför straffområdet. Även denna variant testades förra säsongen. Den förändringen kommer möjliggöra offensivare bandy med en högre press på motståndarna, totalt sett mer intressant för alla.


Sist men inte minst har klubbans maximala längd mätt efter yttre sidan av klubbans böjning höjts med 3 cm till max 130 cm. Detta genomförs på begäran från flertal intressenter bland aktiva och klubbar. Flera spelare har behov av en längre klubba p.g.a. ergonomiska orsaker och förändringen genomförs därför.


Förändringarna gäller herrarnas och damernas Elitserie samt BandyAllsvenskan herr.


Du kan läsa utförligare om dessa nyheter på bandyförbundet hemsida här.

7506370.png

© 2019 ÖREBRO SK BANDY

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Tumblr Social Icon
  • Instagram