Finalrepris väntar i Småland

Den 18 oktober vann Åby/Tjureda en jämn och spännande finalmatch i Supercupen mot Örebro i Katrineholm med 3 - 1. Efter det blev det p.g.a. pandemin uppskjuten seriestart och enbart träning utan matcher för de allra flesta lag i närmare en månad innan seriespelet äntligen kunde starta. Där har lagen inlett på helt olika sätt, Örebro med enbart segrar och Åby/Tjureda, något oväntat för många, med tre raka förluster.

Imorgon är det hemmapremiär för smålänningarna mot serieledaren Örebro. Och skall Å/T ha någon som helst chans att komma i toppen (många har tippat dem där), då måste man vinna lördagens match. Något så klart Örebro inte vill vi se inträffa. Man vet att en väldigt tuff bortamatch mot ett på pappret väldigt bra lag väntar. Att Å/T kan betydligt bättre än de visat hittills. Man vet att utan ödmjukhet och hårt arbete så kan det snabbt gå utför. Det gäller att inte sväva iväg trots den utmärkta starten på seriespelet.

Örebro är ett par snäpp bättre rent kvalitetsmässigt jämfört med senaste matchen lagen emellan. Man kan kort sammanfattat säga att det var en nyttig finalförlust i Supercupen som visade alla i Örebro vad som krävs för att vinna viktiga matcher och vara ett topplag i denna supertuffa serie. Örebros offensiv har sprudlat av glädje trots att man långt ifrån spelat så bra som man kan i varje match, det är så klart en styrka om något. 43 gjorda mål på fem matcher ger ett målsnitt per match om 8.6, det är en väldigt hög siffra. Men i lördagens match räknar vi med en ganska stängd tillställning mellan två defensivt skickliga lag.

Båda lagen är väldigt täta i sin defensiv i det uppställda spelet varför det gäller för Örebro att hitta nycklar i sitt spel där man luckrar upp Å/T och inte ger dem möjligheten att försvara samlat. Detsamma gäller så klart åt motsatt håll. Det blir en defensiv maktkamp av rang och vi tror att det lag som får ihop sin defensiv på bäst sätt kommer att gå vinnande ur lördagens match. Det gäller att inte bjuda på någonting, lagen är så pass bra i den här serien att misstag eller slarv utnyttjas per omgående av motståndarna, oftast dödligt effektivt.


Matchen ser du på bandyplay, skaffa Grundseriekortet och stötta samtidigt ÖSK med 279 sek. Matchen går också att följa på elitrapport eller bandygrytans hemsidor. Glöm inte att köpa en soffbiljett eller två och någon 50/50 lott på det, viktiga merintäkter för oss i dessa tuffa tider. Ni kan givetvis också se matchen i bandyhörnan hos O'Learys på drottninggatan.

Avslag i Eriksson Arena klockan 15:00 lördag.