Finaldags i Supercupen

Örebro och Åby/Tjureda spelar i eftermiddag final årets upplaga av Supercupen i Backavallen Bandyarena. Åby/Tjureda tog sig till final genom en stabil och tät defensiv i en ganska låst match mot UNIK med två bra defensiva lag. Örebro fixade finalplatsen via en stark andra halvlek där man gjorde hela 7 - 0 på erkänt starka Rättvik.

Ja, det blir något av en drömfinal senare idag i BandyAllsvenskans försäsongsturnering Supercupen. De två topptippade lagen går nu upp emot varandra i en match som på förhand är mycket oviss. Åby/Tjureda har tappat tunga namn inför säsongen när man degraderades från Elitserien men smålänningarna har också värvat klokt och fått in bl.a. bröderna Lindqvist och Adam Rudell. In-Fa-Lin har ett intressant lag.

Får vi se Robin jubla idag igen? Två mål och en ass blev det igår


Örebro har en urstark offensiv och det skall bli intressant att se hur Åby/Tjureda väljer att spela mot den och hur Örebro tänker i sitt spel för att luckra upp smålänningarnas täta försvarsspel. Skall det bli turneringsseger krävs ytterligare en höjning i spelet över 90 minuter, framför allt på egen planhalva där man behöver hitta linjerna, precis som i andra halvlek igår. Tränare Niclas Holmgren siar inför machen:


Det kommer att bli en riktigt tuff match mot ett starkt lag. De är duktiga i sitt defensiva spel och har några bra spelare framåt. Tror att det kommer bli en jämn match där det handlar om att ta vara på sina chanser och orka hålla huvudena kalla när man börjar bli trötta i benen. Vi hoppas så klart vi kommer stå som vinnare imorgon eftermiddag.

Matchen sänds helt gratis på Bandyplay med start 14:15.