Fartfyllt när ÖSK slog TB

Örebro tog femtonde raka segern när man på lördagseftermiddagen besegrade TB Västerås hemma med 7 - 5 (4 - 3) i en fartfylld och underhållande match. En på förhand mycket tuff uppgift för Örebro och visst blev det så. Lagen bytte chanser med varandra i denna offensiva bandyfest, "Davaj Davaj bandy" som kommentator Magnus Alm uttryckte det, 10 - 10 i hörnor, massor av vackra mål men också högklassiga räddningar.

TB Västerås inledde respektlöst och var klart hetast under matchens första tio minuter. Man passade bl.a. på att missa två frilägen på en utmärkt Joakim Bergqvist i Örebromålet. Det fanns ytor stora som oceaner i inledningen på Örebros planhalva och man såg att tränarparet och spelarna var aningen frustrerade över inledningen. TB gjorde också matchens första mål, rättvist sett till matchbilden, när Martin Flodström kom igenom i mitten och placerade in bollen bakom Bergqvist. En väckarklocka och Örebro kom sakta men säkert in i matchen och efter dryga 16 minuters spel kvitterade man genom Nico Nevalainen som påpassligt höll sig framme på ett fint inspel från Jakob Sjölander.

Tempot var högt i en match där det böljade rejält fram och tillbaka, knappast någon tränardröm men häftigt för publiken att se på. Båda lagen uppträdde aningen försiktigt i sitt defensiva spel, mjäkigt om ni så vill, och det gav utrymmen till en chanskavalkad som heter duga. Vi kan inte minnas när Örebro senast släppte till så många rena lägen senast, och likadant såg det ut åt andra hållet. Innan en tempomässigt helgalen första halvlek var slut stod det 4 - 3 på tavlan. Örebro var inte nöjda med defensiven och tuffheten, desto skönare då att man har en offensiv kvalitet i dessa stunder att falla tillbaka på.

I andra halvlek satte Örebro tonen direkt och svarade för två fina mål signerade i tur och ordning Victor Janérs och Jakob Sjölander. Där och då kändes det som att Örebro var numret större och skulle ro det här i hamn relativt komfortabelt. TB:s tränare Thomas Engström tog en timeout och den gav resultat. Örebro tappade linjerna i defensiven och TB kunde reducera två gånger om innan en väldigt nervkittlande period på närmare 17 minuter följde innan Nico Nevalainen satte 7 - 5 i den 87:e minuten. Efter det kunde och borde kanske Örebro gjort ett par mål till men gästernas utmärkte målvakt Max Bergström svarade här för 3-4 makalösa räddningar och såg till att resultatet stannade vid 7 - 5.

Rättvist eller ej, döm själva, det handlar hur som helst någonstans om att vinna bandymatcher, oavsett hur det ser ut. Sen vill säkerligen Örebros tränarpar se en markant höjning i det defensiva spelet mot ett offensivt skickligt KVBS imorgon. Det kommer att krävas. Bäst i gästerna Martin Flodström och Max Bergström. I hemmalaget var Joakim Bergqvist tillsammans med Jakob Sjölander och Nico Nevalainen dom starkaste korten denna lördagseftermiddag.


Fler bilder från dagens segermatch finns här.


Matchfakta

Bandypuls om matchen

Hör JS i Sveriges Radio