Falun väntar under söndagen

På klassisk bandytid klockan 13:15 spelar Örebro en ny tuff bortamatch när man möter Falu BS på ICIW Arena. Falun var spelledigt under lördagen men spelade tidigare i veckan matcher mot Tillberga och Ljusdal på bortaplan. Mot Tillberga blev det 5 - 5 och i Ljusdal hängde man med bra länge men fick till slut ge sig med siffrorna 3 - 5. Örebro kommer från en rejäl holmgång i Rättvik Arena där man vände och vann med 6 - 5 efter att ha gjort segermålet i 91:a minuten på en fin hörnvariant.

Falu BS ja, en mix av rutinerade spelare och unga talanger är väl en beskrivning som passar bra in. Dom unga spelarna är med tävlar och tar fighten mot dom äldre, sånt ger oftast ett rejält lyft på både träning och match. Dom spelare som lyfts upp i Faluns A-trupp är bra förberedda både fysiskt och mentalt. Den enskilt viktigaste spelaren får anses vara rutinerade målvakten Patrik Hedberg. Intressantast är dock 16-årige talangen Elliot Hellström. Målfarligast har nyförvärvet från Boltic, Gustav Backman, varit med tolv mål på tolv matcher.

Falun har ett fint grundspel och bra skytte som några av sina ingredienser på plussidan. Att man varit lite ojämna hittills denna säsong beror framför allt på flera tunga spelartapp. Å andra sidan har det öppnat upp för unga talanger istället som visat framfötterna och Falun har också varit tydliga med att man nu bygger långsiktigt mot framtiden efter förra säsongen. Därmed inte sagt att dom inte vill bli första lag att vinna mot Örebro.

Kommer det att bli så då? Nej, inte om Örebro får bestämma. Laget har lagt segern i Rättvik bakom sig och nu börjat fokusera på en ny, tuff match. Alla är rörande överens om att det krävs en rätt rejäl höjning spelmässigt för att vinna imorgon. Man måste spela lite smartare och dra ner på slarvet. Givetvis kan den tuffa matchen mot Rättvik sitta lite i benen till en början men sånt brukar släppa relativt snabbt. Örebro är troligen också seriens bäst tränade lag. Laget är grymt taggade på att få spela match mot Falun igen. Det brukar vara fartfyllda och välspelade bandymatcher helt i publikens smak.

Vi tror att morgondagens match kommer passa spelare som Jakob Sjölander och Saku Hämäläinen utmärkt. Återigen poängterar vi vikten av att bygga bakifrån, att sätta en stabil defensiv där alla är delaktiga. Då kommer offensiven av sig självt. Men det kommer återigen handla om att vara redo att kriga för varandra i 95 minuter, Falun är ett bra lag som man måste vara med mot från start.

Avslag klockan 13:15. Matchen visas på Bandyplay med start klockan 13:05.


Du kan så klart också se matchen på O'Learys på Drottninggatan, där visas alla ÖSK matcher under hela säsongen. Glöm inte att boka bord!


Nu håller vi tummarna för två nya poäng imorgon på "Lugnet".