EXTRA: Simon kommer hem

Örebro SK är mycket glada att kunna presentera ett av klubbens mer meriterade nyförvärv de senaste åren. Lika glädjande är att han är fostrad i ÖSK Bandy. Vi pratar om en av den gångna säsongens bästa halvor i Elitserien, den då i Hammarby spelande Simon Folkesson. Nu sluts cirkeln när han väljer att flytta hem till Örebro efter många år på annan ort. Tveklöst en av de häftigaste värvningarna i BandyAllsvenskan inför kommande säsong. 

Simon Folkesson jublar efter SM - Guld på Studenternas.


Simon debuterade i ÖSK:s A-lag redan 2008/09. Gjorde 25 matcher i elitserien som 17-åring under klubbens 63:e och senaste säsong i högsta serien. 2010, 2011 och 2012 var han med och kvalade tillbaka, utan framgång.


Därefter har han gjort åtta säsonger i andra elitserieklubbar: Två med Broberg, fem framgångsrika i Västerås med två SM-guld och två world cup-titlar, och så den senaste i Hammarby.


Fantastiskt att kunna locka hem Simon när han är i sina bästa år. Vi eftersträvar alltid att få hem en eller flera av oss fostrade spelare inför varje säsong men det är så klart inte lätt. Många är just nu i sina bästa år i sina karriärer och att Simon då väljer att flytta hem för spel med oss visar på att vi har en bra vision i klubben och jobbar på ett sätt som attraherar intressanta bandyspelare. Sen är det så klart ingen nackdel för oss att han har sina nära och kära i Örebro.

Johan Allansson, styrelseledamot Örebro SK Bandy


För er som kan er lokala idrotts- och ÖSK Bandy historia minns ni kanske året 2008 när såväl dagens ÖSK tränare Max Eriksson som nu hemvändande Simon Folkesson, var nominerade av Nerikes Allehanda till Årets Talang. Den senare, dagens häftiga värvning, tog hem priset och vi har letat i arkivet vad Lasse Wirström skrev om Årets Talang då:


Stor, 190 centimeter lång utan skridskor, men teknisk och helt utan blygsel på isen. En modern ytterhalv som vill driva spelet.

Varpå Simon svarade:


- Nej, blyg är jag inte. Det är bara att köra på. Jag skiter i vad motståndarna heter, varför ska jag bry mig om det? Det är bara kul att möta spelare som man känner igen och har sett upp till, men det går inte att åka omkring och beundra dem.


Om bästa kompisen Max Eriksson i ÖSK Bandy som också fanns med som kandidat till årets talangtitel säger Simon:


- Vi har hängt ihop genom åren och alltid stöttat varandra. Jag är säker på att han är glad för min skull, som jag skulle ha varit om han fått priset. Sådan är han Simon Folkesson. Ödmjuk och omtänksam, en spelare man unnar all framgång.

Klicka på bilderna för att se dem i större format.


Och nu sluts alltså cirkeln när de båda barndomskompisarna tillsammans med övriga truppen skall försöka att slåss i toppen av den alltid lika ovissa och spännande BandyAllsvenskan.


Simon var redan 2008 en bra elitseriespelare i ÖSK:s dress och efter det har det bl.a. blivit spel i Västerås där han varit med och tagit SM - Guld. Nu lämnar han Hammarby för hemstaden Örebro och vi är så klart väldigt glada att han väljer att fortsätta sitt bandyspelande i Örebro. Där finns också lillebrorsan Robin sedan en säsong tillbaka.

När vi pratat med olika etablerade elitseriespelare för att få en bild av Simon som spelare Anno 2020, har alla varit rörande överens om att Örebro får hem en av förra årets bättre ytterhalvor i Elitserien. En klassvärvning kort och gott som kommer ge såväl laget som klubben mängder av rutin och mervärden.

Varmt välkommen hem Simon!


Bildkällor: Västerås SK Bandy, Mittmedia, Lennart Eriksson och Hammarby Bandy


En längre PLAY intervju med Simon kommer under nästa helg när han är hemma i Örebro. Tyvärr var han sjuk idag när pressreleasen gick ut, således kunde ingen liveintervju göras. Håll tillgodo!


Fler bilder från Simons senaste sejour i ÖSK finner du på vår Facebooksida, klicka här!