Enkla misstag skickade ÖSK bort från kvalchans

Uppdaterad: 24 feb 2020

Det blev visserligen oavgjort, 5 - 5, i lördagens möte mellan Örebro och Kungälv, men känslan efteråt är känslan av en förlust. Trots att man hämtade upp underläge 2 - 5 i minut 79, till 5 - 5 i minut 94, så kan inte laget vara nöjda. Man bjuder på för mycket individuella misstag och tekniska fel i en match där man borde ha vunnit. Spelövertaget var monumentalt, statistiken i avsluten än mer talande. Vi pratar något i stil med 16 - 5 vilket innebär att gästande Kungälv var otäckt effektiva när man erövrade boll och ställde om. Över 50% i effektivitet. Det är svårt att vinna matcher om motståndarna gör mål på vartannat skott, det är ren fakta.

I och med detta försvann också den lilla strimma hopp som fanns om en kvalplats (plats 2-3). Örebro spelar klart godkänt i matchen, skapar mest och bäst chanser på ett lågt stående Kungälv. Dock gör Kungälv det bra i första halvlek i defensiven, det är tätt och oftast stängt inne i mitten i straffområdet. Örebro fick det inte lättare av att man hade tre 10 minuters utvisningar i första halvlek.


Vi är en man kort i stort sett hela halvleken, känns det som. Och de står bara och väntar på oss. Det är klart att vi kan ta lite fler skott utifrån. Det är svårt att spela mot såna lag.

Halvleken slutar oavgjort 1-1, efter ganska tempofattiga och stängda första 30. Två fina mål bjöds det i alla fall med läckra förspel, 1-0 genom Nico Nevalainen och kvitteringen strax innan halvtidsvilan av Ted Skoglund. Andra halvlek började mardrömslikt med två insläppta mål för Örebro innan isen hade hunnit torka. Örebro fick in en reducering till 2 - 3, återigen genom Nico Nevalainen innan gästerna på nytt gjorde två alldeles för enkla mål. Örebro höll i bollen lite för länge lite för ofta och då hann Kungälv positionera sig på egen planhalva och Örebro hade svårt att skapa rena lägen. Samtidigt som hemmalaget gjorde många enkla tekniska misstag och bjöd på en del märkbart billiga individuella errors.

2 - 5. Men kändes det uppgivet? Vi tycker inte det. Örebro hämtade mod och karaktär, pådrivna av Sebastian Eriksson och Robin Folkesson. Nu hade man mycket bättre fart, kom runt på kanterna, spelade brett och gick på mål med mycket folk. Det gav utdelning. Örebro skapade som sagt det mesta och det bästa och när Nico Nevalainen kvitterade i 94:e så var det tämligen rättvist. Kungälv hade svarat för en taktiskt bra match i 79 minuter innan man tappade riktlinjerna och inte orkade stå emot Örebros tryck. Nico Nevalainen och brodern Saku Hämäläinen stora jakten på kvittering organisatörer här. Matchen slutar dock 5 - 5 och för Örebro handlar det nu om att snacka ihop sig och se till att vara motiverade så pass mycket att man ger LAIK en match om poängen på tisdag. Det skulle vara tjänstefel oförlåtligt annars.


Just nu känns allt piss. Får man sätta sig och se på vad vi gjort den här säsongen så tror jag att vi kan vara skapligt nöjda. Samtidigt så är många av poängen vi har tappat på grund av individuella misstag, saker som vi slarvat bort själva. Jag tycker inte att vi varit sämre i många matcher, det är mer att vi gjort dåliga misstag och får skylla oss själva. Det är ju någonstans positivt.

Vi satte oss i ett ganska bra läge efter jul. Det jag tycker fattas är att vi måste lära oss att gilla, eller helst älska de här lägena när det verkligen gäller. Att komma upp i nivå när allt står på spel. Där har vi mycket att jobba på. Vi vet att vi är bra när vi är bra, men det gäller att vara här mentalt varje dag. Match, träning, varje dag. Det är tufft, men det måste finnas där om man ska nå framgång.

Citaten i matchreferatet är tagna från vår samarbetspartner, NA:s webbplats, och det är Robin Folkesson som är citerad i en efter matchen intervju med Lasse Wirström.


I och med dagens oavgjorda matcher i Behrn Arena och Nässjö, så kan inte Kungälv och Nässjö passera Örebro i tabellen. Alltid något även ifall andra halvan av säsongen inte riktigt hållt samma klass som under de första elva matcherna. En sådan jämnhet som Robin pratar om Örebro hade vart klara för Elitseriekval för längesen. Men så är tyvärr inte fallet denna gång.


Matchfakta

Massa bilder från matchen hittar ni på vår Facebooksida. Den når ni här!

Avslutningsvis, stort tack till publiken för den här säsongen i Behrn Arena. Till säsongens Svampen spelare utsågs för andra året i rad en finländsk spelare då Nico Nevalainen kammade hem flest rötter, stort grattis Nico!