En titt på slutspelslagen

Vi tar nedan en lite närmare titt på de lag som gått till finalspel i Supercupen tillsammans med Örebro. Finalspelet spelas kommande helg, 17-18 oktober, i Katrineholm.

IFK Rättvik

Lite av förra säsongens succélag i BandyAllsvenskan. Och det finns ingen anledning för Rättvik att inte brösta upp sig lite till den här säsongen. Har ett ungt lag fyllt av talang och man spelar en fartfylld, offensiv bandy. Enda akilleshälen är väl då att defensiven ibland fått stå tillbaka.


Har matchat hårt och mycket under försäsongen och mött flera av elitserielagen från Hälsingland där 1 - 1 mot Bollnäs imponerat mest även ifall försäsong alltid är försäsong och egentligen inte säger så mycket. Vann den egna cupen Leksand Sparbank Cup den gångna helgen där man vann mot Djurgården i finalen med 9 - 1.

Tim Stjernström, Anfallare i Rättvik


Tim Stjernström är nu den stora stjärnan efter att Marcus Lindholm lämnat för Ljusdal. Man har även kvalitetsspelare i Rasmus Plan och Oskar Lundgren och nyförvärvet från Vänersborg, Viktor Hjelm. Ett spännande lag som spelar en sevärd bandy och som garanterat kommer att nosa på topp 3 placeringarna i serien denna säsong. Rättvik möter Örebro i semifinal 2.


Uppsala-Näs IK (UNIK)

Förra säsongen var tuff för UNIK som via kvalspel lyckades säkra det Allsvenska kontraktet. Laget hade trots en tuff säsong en av Allsvenskans i särklass bästa anfallare i truppen, Tobias Engstrand. Många var det som ville ha hans signatur efter säsongen men han blev Uppsala trogen och UNIK säkrade därmed en oerhört viktig pjäs i lagbygget inför den här säsongen.

Tobias Engstrand, UNIK, här som matchens lirare i Behrn Arena 2019.


Och nog har man lärt sig läxan från föregående säsong alltid. Från negativt kval till slutspel i Supercupen på en försäsong, i och för sig i en jämn grupp. Framgången stavas så klart till stor del de smarta värvningar som UNIK har gjort under försäsongen där man plockat in bl.a. Simon Karlsson och August Elebring från IK Sirius. En annan viktig spelare är Oskar Rönnqvist. I UNIK finns också den i Örebro bekante Johannes Camilton, vars skott är ett av seriens bättre, i synnerhet farlig på hörnslag.


UNIK har fått ihop det klart bättre under försäsongen i år än under hela föregående säsongen och lär om man får alla bitar på plats bli ett stabilt mittenlag, minst, för i ett negativt kval har man ingenting att göra den här säsongen.


Åby/Tjureda IF

Åby/Tjureda är tillbaka i BandyAllsvenskan efter en minst sagt tuff vistelse om en säsong i bandyns finrum, Elitserien. Man har tappat sina två bästa spelare i Filip Bringe och framtida stormålvakten Viktor Birgersson, till Vetlanda respektive AIK, båda med elitserieklausuler i sina kontrakt. Man har även tappat viktige Andreas Lysell och rutinerade Henrik Cervin.


Men man har ändå lyckats få ihop ett intressant och för Allsvenskan starkt lag och undvikit en stor spelarflykt som så ofta kan bli fallet vid en degradering. Å/T är väl också den förening i Allsvenskan som mår bäst rent ekonomiskt.

Adaam Rudell, sen värvning av klass in i Åby/Tjureda


På pluskontot inför säsongen finns bl.a. Philip Lindqvist från Vetlanda, Martin Lindqvist från Nässjö, duktige finske målvakten Jussi Tervonen från Kampparit och sist men inte minst, den sena värvningen av klassanfallaren Adam Rudell från Frillesås.


Åby/Tjureda vann "Smålndsgruppen", den södra, före LAIK, Jönköping och Nässjö och möter i semifinal 1 UNIK. I Supercupen har Filip Fransson varit den som imponerat mest hos smålänningarna och i finalspelet får han nu dessutom draghjälp av Rudell. Tillsammans med Örebro var Å/T det lag som släppte in minst mål i gruppspelet, nio mot ÖSK:s åtta.


Spelschema Finalspel Supercupen Lördag


11:30 Åby/Tjureda - UNIK

14:00 Örebro SK - IFK Rättvik


Vill du köpa biljett till lördagen så kan du kolla tillgänglighet med Katrineholm Bandy här.


Annars sänds så klart båda matcherna på Bandyplay.