En halvlek räckte mot LAIK

Örebro tog fjärde raka segern när man på lördagseftermiddagen besegrade Lidköpings AIK hemma med 5 - 3 efter 5 - 1 i halvtid. Örebro behövde bara en halvlek denna lördag för att ta hem de två poängen. Sett till antalet skapade heta målchanser så stämmer nog resultatet väl med matchbilden. Det var en ganska stabil hemmaseger men vi tror inte att LAIK deppar allt för mycket för det. De saknade några tunga pjäser och känner sig nog ganska nöjda med insatsen med lite distans till matchen.


Jag tycker att vi hade bra kontroll hela vägen. De åker mycket med boll, men skapar just ingenting, så det var ganska lugnt.

Alex Adeheimer till NA


Ja, Örebro var klart bättre i första. Man gör en stabil halvlek defensivt och släpper egentligen bara till en het målchans och den förvaltade så klart Christoffer Norin. Ger man han lillfingret så tar han hela handen. Annars var det just Örebro som skapade riktigt heta lägena. Och effektiviteten fortsätter att vara hög. Vi räknar till sju riktigt bra målchanser första 45 minuterna. Örebro gör på mål på fem av dessa, mycket mer kan man inte begära, särskilt inte mot ett tufft motstånd som LAIK även ifall de saknade bl.a. Johan Karlsson.

I andra halvlek tvingades gästande LAIK att chansa lite mer i sitt spel för att försöka få till en tidig reducering. Gästerna var också klart mer påkopplade i inledningen och fick till en tidig reducering som kunde ha skapat nerv. Simon Artig höll sig framme på en studsande boll i en stökig situation och slog elegant på halvvolley in 2 - 5. Men någon riktigt nerv i matchen blev det inte. Istället böljade spelet fram och tillbaka. Det var väldigt mycket soloåkningar och en och en spel som knappast lär ha gjort tränarna i de båda lagen särskilt glada.

LAIK kändes här lite piggare. Samtidigt så har Örebro en defensiv stabilitet som gjorde att inte gästerna skapade särskilt mycket farliga målchanser. För Örebros del var det just defensiven som var godkänd i andra halvlek där man ju längre matchklockan tickade såg att spelarna behövde välbehövlig matchvila i 12 dagar. Båda lagen var bitvis hårt tagna av den senaste tidens tuffa matchande vilket inte minst Simon Hagströms byte efter 67 minuter vittnade om. Nej, närmare än en 3 - 5 reducering på tilläggstid på en ny halvvolley som Örebro bjöd lite på, kom aldrig gästerna.

Örebro vann komfortabelt utan att för den delen imponera. Det var inte någon av de bättre hemmamatcherna men man tar två poäng och det är det som räknas. LAIK är bra, med eller utan spelare som Johan Karlsson, och de är väldigt skickliga på skridskorna och bra på att ta långa åkningar. Men idag orkade de inte riktigt hela vägen samtidigt som Örebro är riktigt tunga när man spelar så här. Bäst i gästerna var tveklöst Simon Artig. I hemmalaget rosar vi lite extra för Alex Adeheimer, Sebastian Eriksson och Robin Folkesson.


Den stora skillnaden mot i fjol är att vi hela tiden har fokus på att inte släppa in mål. Vi har jättemånga duktiga bandyspelare, och vi vet att vi kommer att göra mål. Så håller vi defensiven stark, så vinner vi matcher. Och de senaste fem matcherna har vi väl släppt in sju-åtta mål. Hur bra som helst.

Alex Adeheimer till NA igen.


Matchfakta

SR Örebros intervju och text med Adeheimer

Nerikes Allehandas artikel om matchen

Tabellen