En häftig utmaning direkt

Örebro spelar imorgon, söndag, sin första träningsmatch för säsongen. Och man gör det mot riktigt bra motstånd nere i Arena Vänersborg där etablerade Elitserielaget IFK väntar klockan 15:00. Ett IFK som förra säsongen slutade på en elfteplats i Elitserien.

Örebro har tränat på riktigt bra under försäsongen och det har varit ett härligt fokus rakt igenom. Trots avsaknad av stor is hittills har man ändå lyckats fokusera på rätt saker och utvecklat många andra bitar istället. Laget har blandat fyspass med rinkbandy sedan återsamlingen 10 augusti och skall man ändå säga något om hur det har sett ut på isen så har tempot varit högt och intensiteten långa stunder riktigt bra.


Resultatet i denna första match är per definition helt ovidkommande även ifall så klart truppen kommer att göra allt för att vinna nere i Vänersborg. Och även ifall IFK delvis har varit permitterade så har dem en hel del fler timmar på stor is bakom sig och en match i benen från förra helgen när man vann hemma mot Frillesås med 5 - 2.

Vi förväntar oss en matchbild med högt tempo och snabba spelvändningar och så här säger några av spelarna och ledarna inför söndagens match mot Vänersborg;


Det ska blir riktigt kul, skönt att slippa rinken. Och mer utmanande att första stora ispasset blir match mot ett etablerat elitserielag. Sånt gillar jag. Det blir en tuff match för oss, men det blir en tuff match för Vänersborg också förhoppningsvis. Vi har chans att vinna, vi går alltid för vinst. Det spelar ingen roll vilka vi möter. Vårat fokus blir att vi hittar rätt i positioner och får känna på större ytor. Mitt fokus är alltid mitt defensiva jobb, hålla uppe kommunikationen och att spela hårt och tufft.

Simon Hagström, försvarare


Ska bli otroligt skoj att komma ut på stor is och framför allt att få spela match! Fokus ligger på att sätta passningarna på större ytor och vår defensiv. Så klart tufft motstånd men det blir ett naturligt sätt att direkt komma in i ett högt tempo.

Sebastian Eriksson, libero

Som man har längtat! Har varit en lång och speciell försäsong på många sätt. Så just nu vill man bara ut på stor is och börja lira. Kul framför allt att få möta ett elitserielag. Ett lag som vi på förhand kanske inte ska slå men väldigt viktigt att möta lag som är bättre så att man ser lite vart vi är. Sen har vi inte varit på stor is ännu så man kan väl inte dra alltför stora slutsatser, men det ska bli kul. Fokuset kommer väl ligga på att börja hitta lite rätt. Vi har ganska många nya spelare som ska in i tänket. Börja arbeta med det som vi vill vara bra på i vinter.

Robin Folkesson, mittfältsmotor

Klart att det kommer att bli kul att få komma ut på stor is. Rinkträningen är bra men vi behöver större ytor för att kunna träna på vissa saker. Matcherna kommer också bli kul att komma igång med. Blir lite mer allvar då. Det är klart att det kommer bli tufft att möta Vänersborg i första matchen men det kommer också att vara väldigt nyttigt att få en värdemätare så tidigt på säsongen. Resultatet i träningsmatcher bryr jag mig inte så mycket om utan vi vill sätta vårt spel så bra som möjligt för att ta med saker att jobba vidare med. Vi kommer i stort sett att spela med alla spelare på söndag.

Niclas Holmgren, tränare


Matchen startar klockan 15:00 och spelas inför tomma läktare.