Emil Juhlén till Örebro

Örebro har gjort klart med Emil Juhlén, senast i Västerås SK. Emil är en stark offensiv spelare som kan användas på flera olika positioner. Kontraktet är skrivet på ett år.

På bilden flankeras Emil av ordförande Anders Bohmansson


- Riktigt kul att Emil väljer att fortsätta sin bandysatsning hos oss i Örebro. Vi får in en spelare som varit i bra miljöer tidigare och vet vad som krävs för att spela på högsta nivån, det kommer vara enormt värdefullt för oss i vinter säger sportchef Johan Blom som fortsätter;


- Emil är en hårt jobbande finlirare och kan spela på flera positioner, initialt så ser vi honom som en stark offensiv kraft men sen får Holma och Max tillsammans med Emil komma fram till var han gör mest nytta för laget och vad som bidrar till både hans egna och lagets fortsatta utveckling. Hursomhelst är det väldigt skönt att en sån här klasspelare väljer vår miljö här i Örebro, det är en fjäder i hatten för oss avslutar Blom.


Kontraktsläget i övrigt

– Planen är att vi ska vara 17 eller 18. Målsättningen är 18 så det ska in en eller två till. Vi har tre namn som vi har kontakt med nu men inget som är riktigt nära, säger Blom. Två av de namnen kan jag säga skulle göra stor skillnad. Sen har vi kanske inte möjlighet att plocka in båda, men får vi en av dem så är det spelare som gör stor skillnad framför allt offensivt.


- Summerar man nu är det väl två tapp för oss (Adeheimer och Nevalainen). Då tycker jag att med Flodström in och nu Juhlén, så är det en fullt godkänd silly. Alla vet hur svårt det varit i år och vi ser synergieffekter nedåt också med Jönköpings avhopp. Vi vet vår plats i hierarkin men sen är det klart att vi siktade högt i början av sillyn, då hade vi kontakt med många väldigt intressanta namn och dessa är inte avskrivna i framtiden, men olika saker har gjort att vi inte kunnat gå i mål med dessa namn inför i vinter avslutar Blom.