"Det kommer att bli fartfyllt"

Imorgon lördag väntar en spännande bortamatch när Örebro åker till Rättvik för match mot serietvåan som just nu är fyra poäng bakom Örebro med en match mer spelad i tabellkolumnen. Således ett pressat läge för hemmalaget som måste vinna för att inte tappa mark i toppstriden. Örebro kan spela avslappnat och fokusera på att göra det man pratat om innan på ett bra sätt. Det kommer att bli en tempostark match mellan två mycket bra bandylag i Rättvik Arena.

Det kommer att bli en fartfylld match mellan två bra lag. Jag tror att vi kommer att vara mer spelförande än Rättvik. Jag tror inte dom vågar pressa lika högt som i Supercupen, det gäller att vara vaken på deras omställningar som är riktigt vassa med flera offensivt starka kort med bra fart på rören. Men om vi gör det vi skall i 95 minuter och inte slarvar i passningsspelet så tror jag att vi har goda chanser att vinna matchen. Det är en tuff men inspirerande uppgift som alltid när man möter detta dalalag.

Johan Allansson, Team Manager Örebro


Örebro har en riktigt stark träningsvecka bakom sig med mycket folk och högt tempo på varje pass. Det märks på spelarna att den här helgen är något extra på så sätt att vi nu inleder andra halvan av serien, det är lite slutspelskänsla. Vi älskar att se att spelarna tävlar i varje moment på träning, det är så man skapar vinnare och håller uppe kvaliteten över tid.

Victor Janérs, viktig kugge på Örebros mittfält.


I Örebro är såväl lagkapten Sebastian Eriksson som rutinerade Simon Hagström tillbaka i matchtruppen, viktiga tillskott bär två på pappret riktigt tuffa matcher väntar på bortaplan. Vi tipsar er om att hålla koll på mittfältsdynamon Victor Janérs, vilken säsong han har haft hittills. Läge även att kolla in Filip Bergman som går från klarhet till klarhet efter sin skada. Han har verkligen tillfört mervärde till laget sedan han gjorde comeback.

Poängligans etta, Robin Folkesson, finns så klart med på isen imorgon.


I Rättvik handlar som vanligt mycket om offensiva trion Viktor Hjelm, Oskar Lundgren och Tim Stjernström. Spelare som skulle gå in i vilket annat lag som helst med sin kreativitet. Rättvik är seriens yngsta lag och det är intressant lagbygge som garanterat kommer att bära frukt över tid, frågan är om man är redo att på allvar utmana redan i år om Elitserieplatserna eller om man behöver ytterligare någon säsong för att blomma ut till fullo? Det får tiden utvisa, hittills har man gjort det bra och utöver nämnda trio är det flera andra som presterat fint på bandyisarna i landet.

Filip Bergman går från klarhet till klarhet efter sin comeback.


Vi räknar med en tempostark match där Örebro är det spelförande laget. Ett inte allt för långsökt tips är att det lag som uppträder mest disciplinerat och bjuder på minst misstag går segrade ur denna på förhand mycket spännande bandymatch. Ni hänger väl med oss på bandyplay under lördagen?! Länk till sändningen har ni här.


Aktuell tabell hittar ni här.