Det gäller att vara skarpa på Skarpe

Så sant som rubriken säger. Imorgon väntar utematch igen på klassiska Skarpe Nord i Kungälv. Denna mytomspunna plats med E6:an som närmsta granne och härliga kastvindar från vår västra kustremsa. Det är så klart faktorer man inte kan påverka, men det kan däremot påverka hur man lägger upp strategin i matchen. Vid avslag imorgon säger vädret finfina två plusgrader och svaga, sydostliga vindar om maximalt 6 m/s.

Således ganska fina förhållanden för bandy utomhus. Det blir Örebros tredje utomhusmatch på de fem inledande omgångarna och för motståndet står alltså IFK Kungälv. Ett Kungälv som hittills spelat endast två matcher p.g.a. olika orsaker. Dessa har man rivstartat i med såväl fart som frenesi för att sedan mattas av något. Mot Västanfors körde man över nykomlingarna i första halvlek för att sedan tappa allt och släppa 6 - 0 till 6 - 6 innan man avgjorde i 92:a minuten genom lagets kanske mest intressanta spelare, Victor Uhlin.


Samma visa var det mot Ljusdal i söndags. Stark start och 2 - 0 ledning innan Ljusdal jobbade sig in i matchen och blev en allt för svår nöt att knäcka. Möjligen ligger Kungälv lite efter vissa lag i träningen då man haft en del uppehåll p.g.a. föreningens ställningstagande i rådande Covid-19 pandemi, inget konstigt alls med det. I grunden är det ett bra bandylag som Örebro möter på onsdag som är vassa på framför allt fasta situationer.

Två förväntade frontfigurer på Skarpe imorgon


Givetvis åkte man på ett tungt tapp precis innan säsongsstart när Ted Skoglund valde att ta uppehåll p.g.a. personliga skäl. Men i laget finns en del intressanta talanger från samarbetsklubben Vänersborg. Man har redan nämnde Uhlin, man har en comebackande Lukas Karlsson och man har förra säsongens bästa målskytt i Gripen, Robin Karlsson, på lån från Vänersborg. Det är en tuff match som väntar Örebro nere på västkusten. Ingen match är lätt i den här serien, ödmjukhet och hårt arbete krävs i 90 minuter i varje match.

En härlig kamp vid sargen i senaste mötet lagen emellan


Kort och gott: Det gäller att vara skarpa på Skarpe imorgon. Vi hoppas att man fortsätter att bygga vidare på den solida defensiv man visat upp över hela isen. I det offensiva spelet finns det kvalitet så att det räcker till och blir över och så länge man sätter defensiven så kommer man alltid att skapa lägen att göra mål på framåt. När agen möttes senast på försäsongen vann Örebro med klara 10 - 2, så enkelt lär det inte gå imorgon, det är nya tider och Kungälv är bättre förberedda för spel på stor is än man var i september.


Vi håller alla tummar som går för femte raka. Ta gärna en extra titt på Alex Adeheimers offensiva kreativitet, alltid sevärt! Och glöm för all del inte att säkra din soffbiljett till onsdagens match, ett viktigt stöd för vår förening i dessa märkliga tider.

Bandyplays sändning hittar ni här. Köp Grundseriekortet, då stöttar du samtidigt Örebro med 279 kronor. Annars kan du köpa matchen separat för 99 sek.