Det är nu pojkar blir till män

Ny, härlig match av vinna/försvinna karaktär, fullproppad med slutspelskänsla. Ytterligare krydda på det i form av rivalmöte med Boltic. Det kan knappast bli bättre ur spännings- och underhållningssynpunkt. Och för båda de inblandade lagen är det bara seger som gäller om man vill ha chans på en topp 3 placering. Förlust och man kan med all säkerhet räkna bort den möjligheten. Således en fantastiskt härlig match för alla inblandade. Det är såna här matcher man vill vara med om, som man vill spela eller coacha i.

Det kommer att bli en häftig inramning med seriens mest högljudda supportrar på varsin sida inne i häxkitteln. Matcherna brukar alltid vara jämna och ovissa och lagen har rent kvalitetsmässigt varit väldigt jämna de senaste säsongerna. De tre senaste tävlingsmatcherna har slutat 4 - 4, 4 - 3, 4 -6 (ÖSK:s siffror först). Vad kan vi då förvänta oss för matchbild?

Vi tror att ÖSK kommer att ha lite mera bollinnehav, det är inte många matcher där ÖSK inte äger bollinnehavet. Vi vill se en rejäl höjning från hemmalaget vad gäller attityden, kommunikationen och samarbetet ute på isen. Och vi vill se massor, massor av känsloyttringar och glädje. De här matcherna är ju dem man vill spela, de som gäller någonting. Ut och älska läget, ut och äg isen. Det kommer att bli fysisk bandy i det egna straffområdet, där är Boltic riktigt bra, på att spela väldigt fysiskt, så det gäller att stå upp och hjälpa varandra.

Båda lagen har utvecklats på en punkt den här säsongen vilket gör att dem också är med och krigar om kvalplatserna till Elitserien, bortaspelet. Låt gå att lagen istället tappat lite hemma, poängproduktionen har ökat och båda lagen har långa stunder spelat en fartfylld och underhållande bandy. Vi tror att det som kommer att avgöra lördagens prestigemöte är undvikandet av egna misstag som ger motståndarna fördelar. Örebro får gärna spela med marginal och lite primitivt. Det egna straffområdet skall försvaras som Stockholms Slott på 1100 talet.

Det är nu det gäller, det är nu det smäller! Vilken fest och alla är bjudna! Avslag 14:00 i Behrn Arena, ert stöd är A och O. Vi ses på plats!