Defensiven skall lägga grunden mot Jönköping

Äntligen hemmamatch igen när Jönköping, imorgon tisdag, besöker Behrn Arena för match i Bandyallsvenskan. Och det är ett Örebro som inlett serien superstarkt och man är ensam serieledare med full pott inför tisdagens match. Men att tro att det blir en lätt match bara för att man möter en nykomling, ja, det vore som att gå in i det värsta av bakhåll under ett krig.

Tvärtom är det en tuff utmaning som kräver att laget är påkopplade från start och fortsätter att kriga för varandra i varje moment samtidigt som man inte tummar på något i det defensiva spelet. Vi kan inte nog understryka vikten av det, det är i defensiven Örebro vinner matcher, punkt slut. Det offensiva spelet finns redan där, det visar inte minst antalet gjorda mål under inledningen av säsongen. Men för att det skall vara bra krävs en solid defensiv insats.

Jönköping har några riktigt bra spelare i framför allt Jimmie Magnusson, välkänd på den här nivån i bandysverige, och Oskar Davidsson, men består givetvis av många fler. Dem har ett vasst flippspel och fint skytte för att nämna några egenskaper och Jönköping är också duktiga på att ställa om snabbt och straffa motståndare när dessa gör misstag. Så det gäller att verkligen vara redo, det är ingen enkel match och det finns inga dåliga lag i den här serien.

Jönköping har spelat jämnt med de allra flesta lagen i 50 minuter för att sedan mattas av något, men man får inte glömma att de även slagit Falu BS hemma och det övertygande. Kort och gott, det kommer att krävas en ny stark insats för att ta två poäng. Oerhört viktigt att man inte blir för heta om det bjuds på stora ytor ute på isen utan att man spelar med ett stort tålamod och inte förivrar sig, då skall det kunna gå vägen. Övermod är bara till fördel för gästerna, det är då dem är som allra bäst.

Lagkapten Sebastian Eriksson är rätt på det när han säger:

- Det kommer att krävas en stor ödmjukhet i fortsättningen samt att alla ställer krav både på sig själva och varandra att fortsätta utveckla det vi påbörjat. Det är klassiskt men det gäller att ta en match i taget och lägga ner det jobb som krävs varje sekund, annars får man stryk i den här serien.


Vi vill se ett Örebro som har ett högt bolltempo ute på isen och ett bra rörelsemönster. Tillsammans är man oerhört starka. Låt oss se maskinen tugga i 90, alltid - oavsett. Då kan det här fortsätta att bli en minst sagt spännande säsong. Avslutningsvis så klart trist att inte kunna bjuda Örebroarna på den fina bandy som just nu bjuds i Behrn Arena men förhoppningsvis är pandemin snart ett minne blott.

Om du inte är en av åtta lyckligt lottade som medlem i supporterklubben Svampen som får se matchen på plats, så ser du med fördel matchen hos vår partner O'Learys på Drottninggatan. Matchen går också att se på bandyplay hemifrån soffan med en kopp varm glögg och ett stycke pepparkakor. Glöm inte att stötta oss med en soffbiljett eller två samt köpa några 50/50 lotter.


Du kan också se en PLAY intervju med Elias Sandholm på vårt Instagramkonto inför matchen imorgon. Den hittar du här. Länk till bandyplays sändning av matchen har ni här.