"Defensiven blir nyckeln"

Vilken häftig bandymatch vi har att se fram emot imorgon i Behrn Arena när TB Västerås gästar Örebro. Vi kan räkna med derbykänslor, intensivt spel och högt tempo i en match som på förhand är en av dom absolut roligaste att spela och uppleva. Det är inte för mycket att kalla matchen för ett E-20 derby som det slår gnistor om.


Det är en tuff men inspirerande uppgift som väntar. TB är ett ungt och bra bandylag som trampar gasen i botten i 90 minuter. Det gäller att vara redo och att vi sätter vårt defensiva spel, det blir nyckeln för oss, att prestera där över hela planen. Vi vet att vi alltid kommer att göra mål, den kvaliteten har vi i vår offensiv men för att slå lag som TB så måste vi göra det bra i vår defensiv. Vi har haft en bra träningsvecka med mycket kamp och högt tempo, vi är redo för en härlig bandyfight.

Johan Allansson, Team Manager Örebro


TB är ett av flera lag som ligger där bakom Örebro och hugger i toppstriden. Som vi berättade om igår i motståndarkollen, den läser ni här, så spelar man en bandy byggd på bra skridskoåkning i högt tempo. Man går fram med mycket folk i offensiven och vill gärna slänga in bollen framför mål där man oftast befinner sig med mycket folk. Tongivande pjäser i uppbyggnadsfasen är Johan Söderström och Martin Flodström. Dessa spelare serverar inte sällan Edvin Porswald fina lägen för hans starka skott.

Kimmen vaktar kassen mot TB Västerås


Det är alltid lite derbykänsla över dom här matcherna så bli inte förvånade om det är hett ute på isen och fysiskt spel från båda lagen, men så skall det ju vara i derbyfighter så länge det hålls inom ramen för vad som är tillåtet. Örebro är väldigt ödmjuka inför uppgiften och vet att det kommer att krävas en mycket stark insats för att vinna den här matchen. Samtidigt är hela gruppen extremt taggade på match, som vi nämnde är dessa matcher alltid någonting extra.

I Örebro är den oortodoxe Johan Näsholm tillbaka i matchtruppen igen efter att ha fått stora delar av 2020 söndertrasat av skador. I övrigt ser man ut att kunna mönstra ett starkt lag i lördagens match som ni ser på bandyplay, länken till sändningen har ni här. Matchen sänds så klart också hos vår samarbetspartner O'Learys, glöm inte att boka bord om du har tankar på att se matchen på Lerpan.

Köp gärna en fiktiv matchbiljett eller två för att stötta de bortfall vi får rent ekonomiskt när vi måste spela utan publik (8 personer). Ert stöd gör att kostnaderna i samband med våra hemmamatcher blir minimala.

Vamos Örebro - Avslag 15:00 i Behrn Arena. PLAY inslag med en/flera ur truppen inför lördagens match publiceras på Instagram under kvällen, håll utkik!