Defensiven är A och O mot Gripen

Säsongens hittills häftigaste match spelas i Slättbergshallen, Trollhättan, imorgon fredag, när Örebro spelar borta mot serietvåan Gripen. Örebro kan säkra en plats i Elitserien nästa säsong och det är klart att det finns med i bakgrunden, den medvetenheten. Det är dock inget man har fokus på i Örebrolägret. Man fortsätter istället att söka efter den där maxprestationen över 90 minuter och vad vore väl bättre än att träffa den imorgon kväll!? Det är defensiv stadga mot offensiv spetskvalitet när seriens just nu två bästa lag drabbar samman.

Defensiven som skall göra det

Örebro defensiva spel över hela isen har imponerat och varit seriens klart bästa hittills. Den nyckeln i spelet måste fungera för att man skall få stopp på Gripens tunga offensiv med flera högklassiga spelare på mittfältet och i anfallet. Det gäller att man hjälper varandra, är aktiva och spelar fysiskt.

Offensiv kvalitet

Gripen har flera riktigt bra offensiva spelare, kanske på bekostnad av lagets defensiv? Markus Eriksson har gjort en urstark säsong och därtill finns Mikko Lukarilla, Tony Eklind, Felix Callander och nu även årets snackis i bandySverige, Robin Öhrlund. Frågan är om det räcker för att ge Örebro dess första nederlag? Laget är kanske bäst i serien i djupled, såväl efter isen som med sitt lyftspel.

Letar efter maxprestationen

Örebro letar fortsatt efter den där riktiga maxprestationen i en match. Det kan låta kaxigt men ingen i Örebrolägret tycker att man gjort den där riktigt bra matchen ännu sett över 90 minuter. Man har givetvis gjort det fantastiskt bra och är suveräna serieledare men hela gruppen känner att an har en nivå till att plocka fram. Tidigare har man gjort det i perioder men inte över en hel match. Kommer den där perfekta laginsatsen över 90 minuter nere i Trollhättan?

Kan spela avslappnat

All press i matchen ligger på Gripen som med fem omgångar kvar främst jagas av Rättvik och Kalix. Därmed inte sagt att dessa lag inte kan gå ikapp Örebro, men det skall oerhört mycket till för att det skall inträffa. Örebro kan spela helt utan press på sina axlar och verkligen försöka sätta den där maxprestationen i Slättbergshallen. Spännande blir det hur som, matchen ser ni så klart på bandyplay, länk till sändningen har ni här. Sändningen startar 19:20 och avslag är 19:30.

Vamos Örebro!