Defensiv kraftmätning väntar

Det är i våra ögon BandyAllsvenskans två bästa försvar som ställs mot varandra på söndagseftermiddagen. I alla fall i grunden, sen kanske inte Falun och Örebro visat det i varenda match, men vilket lag i den här serien har inte haft en svacka frågar sig undertecknad. Den här matchen kommer innebära en defensiv kraftmätning av episka mått.

Men trots dessa förutsättningar kommer det att finnas mycket offensiv kraft på planen. Vi är helt säkra på att det inte blir en tråkig eller stängd match. Det är två lag som vill anfalla även ifall man gör det på helt olika sätt. Vi tror på en riktigt sevärd och underhållande toppmatch i BandyAllsvenskan.


Om man tittar på Faluns anfallsbesättning så är den väldigt stark. Men de spelar väldigt bra i försvarsspelet också vilket Örebro också har gjort. Örebro måste vara mer bestämda framför mål, i synnerhet när seriens mest rutinerade och kanske bäste målvakt i Patrik Hedberg står i motståndarmålet.

Örebro måste också fortsätta att ha ett stabilt försvar. Det går inte att ge spelare som Michael Pettersson och David Forssell ytor, då kommer Örebro att bli sårade. Men samtidigt måste Örebro också kunna kontrollera spelet och styra Falun, låta dem åka sig trötta. Falun gillar att backa hem och bevaka och sedan ställa om blixtsnabbt med Kamikazepiloter i djupled. Det är de riktigt bra på även ifall deras anfallsspel den här säsongen kanske inte riktigt motsvarat förväntningarna hittills.

De har haft svårt att skapa riktigt heta läten i matcherna men har varit bra på frislag och hörnor. Så de fasta gäller det att vara vaken på, tur då att Örebro är seriens tätaste lag på defensiva hörnslag. Om Falun haft det lite motigt när det kommer till att skapa heta målchanser i matcherna, har det varit raka motsatsen för Örebro. Däremot har man haft problem med effektiviteten på slutet, å andra sidan kan inte allt gå som på räls non stop, svackor kommer, så enkelt är det.


Det kommer att vara en tät fight och en defensiv kraftmätning. Vi tror att det kan bli individuella misstag som avgör till något lags fördel, för så mycket rena lägen kommer det inte att bjudas på, det är en sak som är säker.