Defensiv kollaps i Rättvik

Uppdaterad: 19 jan 2020

Det blev en tung lördagseftermiddag i Rättvik. Gör man sju mål framåt på bortaplan bör man vinna. Tyvärr bjuder man Rättvik på alldeles för många gratismål. Så pass vassa är ändå Rättvik i sin offensiv så att man tar vara på de bjudningar som ges. Matchen slutar smått osannolika 8-7 till hemmalaget i en tillställning där försvarsspelet stod i skymundan.

Ja, hela matchen var egentligen helt galen. Örebro satt kvar i bussen och bjöd på två mål första fyra minuterna. Fina avslut av Rättvik, absolut, men alldeles för enkla mål att släppa in. Efter det så kom Örebro in i matchen och gjorde fyra raka mål fram till 4 - 2. Ett galet svar på Rättviks inledning.


Därefter gjorde Rättvik två mål fram till 4 - 4 innan Örebro på nytt gjorde ytterligare två fram till ledning med 6 - 4. 10 mål i första halvlek efter att båda lagen bjudit varandra på alldeles för billiga mål. Andra halvlek inledde Rättvik bäst och man skapade en del heta lägen utan att få in bollen i mål. Efter det var det lite mera Örebro men inte heller dem fick bollen i mål.

Marcus Lindholm, bäst i hemmalaget i dagens match


Till slut var det ändå hemmalaget som gjorde två mål fram till 6-6 på straff och direkt efter det på en felpass som friställde Tim Stjernström. I momentet innan Rättviks straff lyfter man upp och bort Alexander Strands klubba i straffområdet när han är på väg igenom. Straff där och det hade kanske slutat annorlunda.


Nu är det inte där man förlorar matchen som Örebro på nytt tog ledningen i genom Saku Hämäläinen till 7-6. Tyvärr lyckas man inte stänga ner den utan hamnar fel i positionerna x 2 och Rättvik är inte sena att utnyttja detta. Matchen kunde ha slutat hur som helst när det var bjudfest från båda lagen, men känslan efteråt är ändå att Örebro ger bort två poäng, tyvärr. Man uppträder lite som ett pojklag i vissa moment och vi är besvikna på hur man genomför matchen defensivt.

Resultat och tabell i sig är ointressant, man vill åt en prestation där man känner sig nöjd med det man levererat efteråt och där man gjort det man är bra på. Så var tyvärr inte fallet till fullo idag. Offensiven är ändå bra med sju gjorda mål och Saku, Nico och Robin förtjänar beröm för sina insatser. Saku med fyra härliga mål in på kontot, Nico med två.


Nu får man snacka ihop sig under kvällen och ladda om för Ljusdalsmatchen. Ett Ljusdal som även dem förlorade under lördagen i en tabell som är oerhört jämn och oviss. I Rättvik är Rasmus Plan klart mest lysande där ute denna lördag. 

Matchfakta

Rättviks Anton Dahlberg om matchen

Janérs och Max om matchen