Dags att gå in i Supercupen

Tävlingssäsongen börjar på söndag med miniderby mot Katrineholm. Det innebär också att det är säsongens första riktiga laguttagning i en stark trupp med en gynnsam konkurrenssituation, vilket bl.a. gjort att kvaliteten och tävlingsmomenten på träning ökat ytterligare.

Om ÖSK ligger före KVBS när det gäller träningar på stor is, så ligger möjligen söndagens motståndare lite före när det gäller matchtempo. Det är i stort sett gästernas enda möjlighet till att få träning på stor is per idag, att boka in mycket försäsongsmatcher. Annars håller man till på rink ännu då Backavallen så klart inte är redo för spolning av is ännu, men det blir det

ändring på till nästa år då en ny bandyhall skall stå klar, kul!

KVBS har hunnit med att spela tre matcher i Västerås varav en i Supercupen mot Tillberga, förlust 0 - 4. Senast spelade man oavgjort mot Tellus, 4 - 4. Man har också förlorat mot Falun med 2 - 6. De största profilerna i Södermanlandsgänget är även i år Niklas Eriksson och Linus Doktare. Noterbart även att förra ÖSK spelaren Jimmy Jeschinsky spelar här. Jimmy som inte fick nytt kontrakt med ÖSK presenterades av KVBS på en presskonferens i våras.

ÖSK har lagt ytterligare en träningsvecka på stor is bakom sig och man kommer in i det mer

och mer. Förra helgens första match för säsongen är ingen man kan dra några större slutsatser av. Det såg ut som det brukar i en typisk första match, många "ups and downs" som Max uttryckte det.

Men man skapade en hel del farligheter och rena lägen, framför allt i första, så det är

kanske just effektiviteten som måste upp några snäpp nu när det är skarpt läge. ÖSK är

"storebror" och vill gärna fortsätta att vara det. Är man ödmjuka inför uppgiften och följer

tränarnas game plan har man goda möjligheter att ta säsongens första vinst och skapa

sig ett utmärkt utgångsläge inför det fortsatta gruppspelet.


Nye målvakten Iikka Lempinen är nu spelklar och debuterar i matchtruppen. Övriga matchtruppen håller vi inne med till söndag.

Ett inför matchen inslag med någon spelare är också att vänta på vår PLAY kanal under lördagen. Matchen mot Katrineholm startar 14:30 på söndag, varmt välkomna till Behrn Arena Bandy för en förhoppningsvis härlig bandysöndag!