Covid-19 i ÖSK - Matchen mot JKPG flyttas

ÖSK har tyvärr ett konstaterat Covid-19 fall i truppen där den smittade personen varit i direkt kontakt med övriga i truppen. Den smittade personen mår bra och är isolerad hemma under karantäntiden. Men det får så klart konsekvenser för verksamheten.

- Vi följer rekommendationerna kring denna typ av case, har pausat vår verksamhet tills vidare sedan i måndags kväll och skickat alla spelare och ledare till provtagning. P.ga. att vi inte erhållit svar på tillräckligt många prover (läs 3 av 19) samt att några personer uppvisat b.la. förkylningssymtom, så har vi i samråd med förbundet och Jönköping flyttat fram matchen till torsdag 25/2 klockan 19:00 säger Johan Allansson i lagledningen.

- Eftersom vi inte fått svar på tillräckligt många tagna prover råder stor ovisshet och då är det inte legitimt att åka ner till Jönköping och spela matchen, hela gruppen sitter i hemkarantän nu. Att spela matchen skulle vara att utsätta allmänhet, spelare, domare och funktionärer för smittorisk och det vill inte vi bidra till eftersom vi inte med säkerhet vet om vi har tillräckligt många negativa tester per nu fortsätter Johan.

- Det är så klart oerhört ledsamt och tråkigt men i pandemitider är det här det enda rätta beslutet att ta. Det blir nu istället en intensiv sista vecka av seriespelet med tre matcher på fyra dagar. Tufft ur belastningssynpunkt men samtidigt en häftig utmaning att avsluta säsongen med summerar Allansson.


Nytt speldatum är satt till torsdagen den 25/2 klockan 19:00 på Råslätts IP, Jönköping.