Bra offensiv mot Finspång

Uppdaterad: 21 sep 2020

Örebro vann fredagskvällens hemmamatch mot storsatsande division 1 laget Finspång med klara 9 - 4 efter 3 - 2 i halvtid. Örebro gjorde dryga 25 bra minuter i varje halvlek i en match där den offensiva kreativiteten stack ut. Däremot finns det en hel del mer att ta av i det defensiva spelet över hela isen. Det blev något mål för mycket i baken ikväll, samtidigt som det är svårt att vara på tårna över 90 minuter när man känner att man är ett par nivåer bättre.

Där måste Örebro dock lära sig att bli mer jämna, att kunna hantera spelet mot lag man är bättre än på ett starkare sett över 90 minuter. Samtidigt, om det inte hade funnits något att jobba med så här tidigt, hur hade det egentligen sett ut!? Många nya spelare som skall in i spelsätt och en trio etablerade spelare som stod över lovar ändå gott på sikt. Firma Eriksson/Holmgren har någonting intressant på gång, den saken är i alla fall helt klar.

Mest glädjande idag var den offensiva kreativiteten, framför allt i andra halvlek där Örebro bjöd på några högklassiga spelmål och ett annat skott värt namnet. Nedan låter vi några av dagens aktörer kommentera matchen i korthet.


En stabil insats där vi visar att vi är numret större än Finspång, trots en liten dipp i slutet på första halvlek. I andra rycker vi upp oss och har några riktigt fina sekvenser. Finspång kroknar och vi lyckas straffa dem på deras misstag.

Anton Engström, hattrickskytt mot FAIK


Riktigt skönt att få säsongens första vinst. Över lag gör vi det bra, dock fanns det stunder i matchen där vi tappade fokus, framför allt i slutet av första. Efter paus visar vi att vi är det bättre laget och vinner rättvist.

Elias Sandholm, försvarare Örebro


Bra kombinationer större delen av matchen med lite slarv vid deras mål. I det stora hela en helt okej andra match där vi styr tempot och har bra kontroll ute på isen.

Sebastian Eriksson, libero

Finspång då? Det är ett riktigt bra lag helt i paritet med Jönköping och Västanfors. De har några riktigt intressanta spelare och kommer absolut att gå till Allsvenskt kval, minst. Joakim Bonnevier svarade för en stark insats med två mål och spelande tränaren Daniel Lehnbom visade att gammal är äldst med ett skott i krysset på frislag. FAIK blir tveklöst tunga i division 1även ifall de inte räckte till över 90 minuter denna fredagskväll. Och inte att förglömma, målvakten Arvid Strömberg. Hann höll nere siffrorna första 25 och svarade för flera fina räddningar.


Rosas lite extra i Örebro denna fredag bör Anton Engström göra. Han kan bli en dark horse i vinter.

Fler av vår fotograf Lennart Erikssons härliga bilder från matchen finner ni här.


Matchfakta


Highlights i separat nyhet och i vår PLAY kanal på startsidan.