Bra insats trots förlust

Örebro förlorade den på förhand mycket svåra bortamatchen mot Tellus med 1 - 3 efter 1 - 1 i halvlek. Det kunde lika gärna ha varit omvända siffror men idag hade hemmalaget marginalerna på sin sida och i de fåtal heta lägen som bjöds i den defensivt högklassiga matchen, var det denna gång Tellus som lyckades bäst. Men Örebro hade lägen för att vinna och det är tillfälligheter som avgör till hemmalagets fördel denna lördagseftermiddag på Zinkensdamms IP.

Matchen inleddes annars med att Tellus per omgående fick ett straffslag tilldömt sig. Men där gick hemmalaget bet när Joakim Westberg gjorde säsongens fjärde straffräddning på lika många försök. Istället var det Örebro som var lite rappare och bättre under de inledande 25 minuterna. Man gjorde också 1 - 0 när Alexander Strand ensam med Markus Karlsson säkert satte bollen i nät. Ja, första halvlek överhuvudtaget är riktigt bra från Örebro som förutom straffen och det något turliga kvitteringsmålet, inte släpper till någonting.


Örebro hade och borde ha gjort 2 - 1 när Alexander Strand var framme på en retur på Sebastian Brandts skott utifrån. Men på något mirakulöst sätt fick Markus Karlsson upp en näve och svarade för säsongens räddning. 1 - 1 stod sig halvleken ut i en 45:a där Örebro var det något bättre laget. En mycket stark defensiv från båda lagen gjorde att det blev lite ställningskrig ute på isen och inte mycket ytor att spela på. Tellus blev lite tätare sista 15 minuterna men Örebro var riktigt bra här, något som också matchkommentatorerna på bandyplay underströk där de i värmen var imponerade av Örebros fina spel.

Markus Karlsson räddade bitvis hemmalaget i dagens match.


Örebro inledde också andra halvlek bäst och skapade via Alexander Strand ett rent läge. Men återigen stod Markus Karlsson i vägen med en fin räddning. Strand hade ytterligare något läge och gjorde sin bästa match för säsongen. Kanske är det längst fram han skall vara? Han har sällan sett så pigg ut. Tyvärr studsade inte bollen med Örebro i denna match och Tellus defensiv växte sig allt starka ju längre matchen led. Sista 20-25 har hemmalaget full kontroll på händelserna och stänger till det mesta. Här visade man upp en defensiv som är det bästa vi har sett i BandyAllsvenskan så här långt under de tre år som det nya formatet funnits.


Enda gången Örebro egentligen går bort sig är när Tellus gör 2 - 1 på en lång djupledspass där de gulsvarta hamnar helt fel. 3 - 1 är en ren tillfällighet, men som vi nämnde tidigare. Idag studsade det med Tellus, så är det ibland och det är inget att skämmas över. Örebro skall vara nöjda spelmässigt sett över 90 minuter och i idrott så måste någon alltid förlora, den här gången var marginalerna inte med Örebro, nästa gång är det kanske tvärtom.

Alexander Strand gjorde Örebros mål och svarade för en stark insats


Det är riktigt kul att se att man gör det ute på isen man pratat om innan i så stor utsträckning och att defensiven ser så pass bra ut. I en ganska tempofattig match där defensiven briljerade är det bara att gratulera Tellus till segern. Deras försvarsspel kan ta dem långt, men så mycket till eget spel förutom omställningar har de egentligen inte. Det fina spelet stod Örebro för idag. Tyvärr ger det inte alltid poäng men det lovar gott inför fortsättningen. Det är heller inte många lag som skapar den hör typen av vassa målchanser på Tellus.


Några kommentarer från Henrik Löfvendal efter matchen:


Tellus är bra på att kötta ihop det, de har just inget eget spel, men en solid defensiv och så kontrar de på det. Vi äger spelet, men klarar inte riktigt att dyrka upp dem och sätta dit bollarna. En riktigt sur förlust.

De är rutinerade, fysiska och bjuder inte på några ytor alls på egen planhalva. Ändå skapar vi en rad stora chanser, och gör en riktigt bra match. Särskilt i första halvlek. Men vi måste få in bollen också.

ÖSK tränaren Henrik Löfvendal


Vi plussar lite extra för Markus Karlsson i Tellus mål, Simon Hagström i Örebroförsvaret och Alexander Strand i Örebros offensiv.


Matchfakta

Tabellen


Imorgon spelar Örebro mot Kalix klockan 14:00. Matchen sänds av Bandypuls.