Bortaspelet fortsatt starkt när Kalix besegrades

Örebro tog sin första bortaseger sedan februari 2018 när man vann den på förhand tuffa bortamatchen mot Kalix Bandy med 2 - 1 efter underläge 0 -1 i halvtid. En oerhört viktig seger ur två perspektiv, det där snacket om bortaspöke kan alla lägga ner med nu och det faktum att man inte tappade för mycket mark mot topp 3. Tyvärr åkte man på en skada via en tuff smäll i Kalix straffområde när Nico Nevalainen blev påkörd, inte ens utvisning, men desto skönare då att laget spelade för Nico och tog viktiga poäng uppe i norr.

Ja, Örebros bortaspel fortsätter att övertyga. Tuffa matcher mot Boltic, Tellus och nu Kalix, har samtliga genomförts riktigt bra. Att det sen inte blivit fler segrar handlar mer om tillfälligheter än någonting annat. Det kunde vart sex poäng, det kunde vart två. Man presterar återigen en solid defensiv insats och förutom målet på straff och en hyfsat farlig chans i anfallet direkt efter, skapar Kalix idag ingenting.

Örebro å andra sidan fortsätter att skapa massvis med fina målchanser, men hittills har inte riktigt de rätta besluten tagits alla gånger i de avgörande lägena. Men så länge laget spelar bra och skapar så här mycket målchanser i anfallsspelet finns ingen anledning till oro för det, där kommer det att lossna, var så säkra.


Dagens match genomförde Örebro med den äran som höll sig kalla när hemmaspelarna inte hängde med i Örebros tempo och försökte få dem ur balans genom småfula slag och en del tuffa smällar, men de gick bet och det rejält. Ett resultat i stil med 6 - 1 hade varit mer rättvisande men det är poängen som räknas och de har laget med sig hem till Örebro denna kylslagna söndag i Norrbotten. För målen stod Johan Näsholm och Filip Bergman.


Riktigt skönt. Särskilt som vi spelar de här två matcherna (stryk med 3–1 mot Tellus på lördagen). Vi spelar så jävla bra, skapar hundra lägen. Jag tycker att vi gör det otroligt starkt som mal på och vänder i dag.

Robin Folkesson till NA


Nu har vi dödat det, så de som pratat om det kan släppa det.

Robin igen om det påstådda spöket som gäckat lagets bortaspelDet är ju såna grejer vi vill ha bort från bandyn, och så blir det inte ens utvisning. Domaren menade att de krockade, men killen kliver upp på Nico, som redan har släppt bollen. Men deras kille fullföljer en tackling. En rejäl hjärnskakning, de fick köra honom till sjukhus.

Löfvendal om smällen på Nico.


Nico mår efter omständigheterna bra men lär få vila från hetluften inom bandyn ett tag. Örebro parkerar på en sjätteplats i tabellen och härnäst väntar Gripen hemma kommande lördag.


Matchfakta

Tabellen

NA om matchen